6. října 2008 • 17:25

Na slávisty dohlíželi těžkooděnci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Centrem Prahy pochodovali příznivci fotbalové Slavie k letenskému stadionu Sparty, kde se oba kluby utkají v prvoligovém utkání. Pochod, kterého se zúčastnilo zhruba 700 lidí, doprovázely směrem od Václavského náměstí desítky těžkooděnců.



Policie podvečerní derby vyhodnotila jako rizikové utkání, pochod se však podle ní obešel bez vážnějších incidentů.

Fanoušci v červenobílých dresech se setkali před slávistickým stadionem Eden ve Vršovicích, cestou skandovali fotbalové pokřiky. Když dorazili na Letnou, stoupenci Sparty je přivítali rajčaty a kelímky s pivem, které na ně házeli z ochozů stadionu.

Pěší těžkooděnci i policisté na koních však dokázali udržet obě skupiny oddělené. Podle policejní mluvčí Ivy Knolové situaci monitoroval vrtulník.

Pražští policisté byli kvůli fotbalu v pohotovosti i minulý týden. V centru města se s nimi dvakrát porvali radikální příznivci chorvatského klubu Dinamo Záhřeb, který hrál se Spartou odvetný zápas v Poháru UEFA.

Při potyčce na Staroměstském náměstí bylo zraněno devět fanoušků, zranění utrpěli i zasahující policisté. Jeden z Chorvatů byl obviněn z útoku na veřejného činitele a z výtržnictví, protože zasáhl policistu dlažební kostkou.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud