7. října 2008 • 15:18

Střelec Necid uspěl i bez gólu

Autor: Robert Neumann
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brousek Tomáš Řepka versus nejlepší ligový střelec Tomáš Necid. Na jejich střet se těšily oba tábory fanoušků. Kdo z nich měl včera na Letné navrch? Vůdce Sparty, nebo slávistický snajpr? Vítěz je jasný - červenobílý mladík Necid.



Devatenáctiletý Necid vstřelil regulérní gól, který mu sudí odepřel kvůli chybně odmávanému ofsajdu, přihrál na čtvrtou branku. „Myslím, že jsem to se stopery úspěšně zvládnul,“ řekl Necid.

To by podepsal i jeho trenér Karel Jarolím. „Jestli vyhrál minisouboj s Řepkou? Myslím, že jo,“ prohlásil. „Jeho čas přišel ve druhé půli, byl hodně nebezpečný.“ Do úzkých ale přiváděl Necid hlavně Štěpána Kučeru, jenž jej několikrát nešetrně fauloval. „Nestíhal to, byl všude druhej. Dobře jsme se pohybovali, byli jsme u míče dřív. To pak obrana nemůže stíhat,“ pověděl Necid.

S Řepkou svedl také několik soubojů, které bolely. „Z jeho strany to bylo férové, mezi námi to bylo fakt v pohodě,“ podotkl mladík, který až na utkání ve Zlíně pokaždé venku skóroval. Sbírku sedmi gólů sice nerozšířil, především po přestávce byl ale pořádně vidět.

SOUBOJ DERBY PODLE SPORTU
Tomáš Řepka vs. Tomáš Necid
90 odehrané minuty 90
vzájemné souboje
2 vyhrané na zemi 1
1 vyhrané ve vzduchu 1
0
fauloval 0
1 byl faulován 2
0 karty 0
nejlepší moment
Řepka: zasekávačka, kterou se zbavil Necida
Necid: gól, který mu chybně nebyl uznán
4 známka Sportu 7
To v úvodním dějství jej o patnáct let starší Řepka dobře pokryl, v osobních soubojích byl téměř stoprocentní. Necid se přes něj těžko prosazoval, ani jednou neohrozil sparťanskou branku. Snažil se od Řepky odskakovat, chodil si pro míče, z jedné je pak sklepával pro záložníky.

Na Řepkovi a spol. si pak smlsnul pořádně po změně stran, kdy převzal parádně přihrávku Černého a zblízka špičkou prostrčil míč brankáři Kozáčikovi mezi nohama. „Gól měl platit,“ rozčiloval se střelec, že jej chybný verdikt asistenta rozhodčího připravil o osmou trefu. „Ale i tak mám radost,“ pousmál se vzápětí.

To Řepka byl podobným pocitům na hony vzdálen. Přesto letenský „bouřlivák“ odehrál nejlepší zápas za poslední čas. Před týdnem v Liberci a v pohárové odvetě s Dinamem Záhřeb stagnoval, výrazně se spolupodílel na dvou třígólových přídělech. Včera už působil výrazně soustředěněji, rychle si na trávníku zjednal respekt.

A nemusel přitom vytasit ostrý zákrok. Neopakovala se tak situace z derby z dubna 2006, kdy po pár vteřinách sestřelil likvidačním zákrokem tehdejšího klíčového útočníka Slavie Vlčka. Řepka ukočíroval i negativní emoce, kterých se možná zbavil v minulém týdnu, kdy zkritizoval před týmem i klubovým vedením kouče Vítězslava Lavičku.

Společně s parťáky z obrany byl ale na Necida krátký. „Bylo cítit, že nejsou v pohodě,“ liboval si Necid. „Jen škoda, že mi sudí neuznali ten gól,“ dodal. Přestože jako člen základní sestavy naskočil do derby poprvé, gólový účet v prestižním klání už asi nikdy neotevře. Bylo totiž, minimálně na čas, jeho poslední, v zimě odchází do CSKA Moskva. „Tohle jsem si před odchodem do Ruska přál, splnilo se mi to. Je to super, jsem nadšený,“ radoval se.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud