10. ledna 2009 • 13:18

Šuralova branka rozhodla o výhře Brna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna porazili ve svém prvním utkání v Tipsport lize Zlín 1:0. Gól dal v 68. minutě Šural. Zejména po změně stran měli Brňané výraznou územní převahu, Zlínu ale chybělo v závěrečných deseti minutách k vyrovnání pouze více přesnosti v koncovce.



Ve středové řadě Zlína se objevili i Dostálek s Lukaštíkem, kteří se zapojili do přípravy až na sklonku tohoto týdne. "Oba prokázali své kvality a odvedli dobrý výkon. Hlavně jsem ale oproti středečnímu utkání proti Olomouci spokojen s bojovností a dobrým přístupem našeho týmu," řekl po zápase trenér Zlína Ladislav Minář.

Dostálek chtěl původně nastoupit až v druhém dnešním utkání proti Dubnici, nechtěl totiž absolvovat prestižní souboj s brněnským týmem, kde v minulosti působil. "Chtěl jsem ho ale vidět v plné zátěži. Nyní se v průběhu víkendu pokusíme dojednat podmínky přestupu. Bude záležet na tom, zda vůbec bude chtít ve Zlíně hrát, a také na jaké finanční částce se sejdeme," dodal Minář, jenž se netajil tím, že by tvořivého hráče rád ve svém týmu uvítal.

Právě Dostálek a Kroupa měli v úvodu zápasu dvě slibné střelecké příležitosti. Na brněnské straně zahrozil v prvním poločase pouze Polách střelou z trestného kopu. Po změně stran se rozehrál Heinz, jenž stál u zrodu většiny akcí brněnského týmu. U něj začala i cesta k vítěznému gólu. Pasem ze středu pole našel na levé straně Oklešťka a po jeho centru se trefil průbojný Šural.

V závěru ještě několikrát nebezpečně zaútočil Zlín, naději na vyrovnání ale zmařil Riedelovi i dorážejícímu Bačovi brankář Hanák. Čtyři minuty před koncem netrefil opuštěný roh branky Žůrek. "Po vedoucí brance jsme chtěli rychle vstřelit druhý gól, ale málem jsme na to doplatili vyrovnáním, neboť jsme otevřeli hodně obranu," poznamenal brněnský kouč Miroslav Beránek.

Zimní fotbalová Tipsport liga - skupina D:
1. FC Brno - Tescoma Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 68. Šural. Rozhodčí: Možíš - Kordula, Adámek. Diváci: 300.
Brno: Lejsal - Kuncl, Vukašimovič (86. Nosko), Trousil, Okleštěk - Smutný, Polách, Schneider, Borák (46. Šural) - Heinz, Pospěch. Trenér: Beránek.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Zbožínek, Kroča, Elšík - Vyskočil (79. Riedl), Rýdel, Dostálek, Lukaštík - Žůrek, Kroupa (67. Bača). Trenér: Minář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud