10. ledna 2009 • 13:25

Slavia prohrála s Bohemkou i Příbramí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie vstoupili do zimní přípravy porážkou. Ve svém prvním zápase Tipsport ligy doma v Edenu podlehli Bohemians 1905 1:2. Odpoledně pak prohráli i s Příbramí(1:3).



Bohemians se dostali již do dvoubrankového vedení po trefách Slezáka a mladíka Cseha, za Slavii snížil Jarolím, ale ani závěrečný tlak mistrovi vyrovnání nepřinesl.

Ligový lídr i přes dnešní nabitý program nasadil téměř to nejsilnější, co mají trenéři k dispozici. Naopak hosté ke zkušeným hráčům typu Hartiga a Slezáka postavili i mladíky z rezervy Augustína, Cseha či Jungra, který do Bohemians přišel ze Sparty.

Slavia si sice od začátku vytvářela herní převahu, ale obrana Bohemians jediného vysunutého útočníka Šenkeříka vystavovala do ofsajdu. Hosté podnikali protiútoky po levé straně přes aktivního Rótha a po jedné z takových akcí vybojovali roh. Po závaru před brankou se míč dostal k volnému Slezákovi, který z malého vápna tečoval míč za brankáře Vorla a otevřel skóre.

Gólman Slavie byl v tu chvíli indisponovaný, jelikož si při jednom z předchozích zákroků natáhl sval na levé noze, což omezovalo jeho pohyb. Slavia ale k zápasu nominovala jediného gólmana, a tak musela narychlo povolat náhradníka Diviše, který byl v kabině na hlavním stadionu Slavie. Ani Diviš však dlouho čisté konto neudržel a krátce po změně stran ho překonal stoper Cseh.

Slavia se poté vrhla do útoku a z tlaku pramenilo snížení. Ivana po pravé straně zatáhl míč, poslal zpětnou přihrávku na Jarolíma a ten povedenou střelou z hranice vápna rozveselil slávistické fanoušky. Další šance Jarolíma, Ivany či Jablonského už ale zůstaly nevyužity.

Trenér Petr Vrabec, který dnes vedl Slavii místo Karla Jarolíma, byl nakonec rád, že kromě Vorla se žádný jiný hráč nezranil. "To je nejdůležitější. Zápas dopadl, jak dopadl. My jsme, bohužel, udělali dvě chyby při standardních situacích. Je to ale jen příprava. Pro nás je nejdůležitější se připravit na jarní boje," uvedl Vrabec.

Vysvětlil i situaci okolo brankářů. "Chtěli jsme tu nechat chytat jen Vorla a ostatní brankáře protočit na turnaji v hale, na který se Diviš připravoval v naší kabině v Edenu. Proto nebylo těžké ho na zápas povolat," připomněl Vrabec, že se oba soupeři dnes utkají i na odpoledních zápasech halového turnaje v O2 areně.


Slavia nestačila na Přírbram

Fotbalisté Slavie Praha nebodovali ani v druhém dnešním utkání Tipsport ligy. Mistrovský celek poslal proti Příbrami na umělý trávník v Edenu svůj juniorský výběr, který prohrál s prvoligovým konkurentem 1:3. Dopoledne nepoměrně silnější sestava sešívaných podlehla 1:2 druholigovým Bohemians 1905.

Zatímco A-tým se po svém utkání přesunul do O2 Areny, kde startoval na halovém turnaji, v Edenu dostala šanci slávistická záloha. Ta ale zaspala úvod utkání a už po pěti minutách prohrávala 0:2.

Domácím se podařilo snížit až v poslední minutě prvního poločasu z penalty za faul. Pražané dali před přestávkou i gól ze hry, ale ten kvůli ofsajdu neplatil. Slavia po změně stran nevyužila řadu šancí, naopak v závěru ji z protiútoku dorazil Kalabiška.

SK Slavia Praha - 1. FK Příbram 1:3 (1:2)

Branky:
45. Kovařík z pen. - 3. Borek, 5. Brožík, 83. Kalabiška. Diváci: 90.
Sestavy: Slavia: Berkovec - Kindel, J. Hošek, Starý, Held - Zahálka (46. Čmovš), Koreš, Šimeček, Kovařík - P. Hošek (46. Gulajev), Zelinka (46. Tafat).
Příbram:
Hruška - J. Štochl (72. Müller), Ševr, Pleško (46. Tshiabola), Šmejkal - Brožík (46. M. Štochl), Kalabiška, Nechvátal, Borek (46. Mojdl) - Klesa (60. Plašil), Huňa (46. Fantiš).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud