12. ledna 2009 • 23:00

Jun a Voříšek blízko Altachu

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Jun a Petr Voříšek jaro možná odehrají v Altachu. Jun už dostal od Teplic povolení s klubem jednat, o Voříška narozdíl od jeho Sparty zase stojí trenér posledního týmu rakouské ligy.



Zájem Altachu o Juna potvrdil hráčův manažer Pavel Zíka. „V Altachu sice hraje známý Brazilec Ailton, ale nový trenér Georg Zellhofer chce posílit útok,“ vysvětlil. Teplice na svých webových stránkách potvrdily, že daly k jednání souhlas – byť nejmenovaly konkrétní tým.

Pokud se zanedlouho šestadvacetiletý útočník dohodne, odejde na půlroční hostování s opcí. Pokud se Altach udrží v nejvyšší soutěži a klub bude s Junem spokojen, dojde k trvalému angažmá.

V opačném případě se útočník vrátí do Teplic. Druhá varianta však vůbec není vyloučená, klub je totiž po podzimu na posledním místě, stejně jako Mattersburg má třináct bodů.

V souvislosti s Altachem se nabízí i jméno Petra Voříška. Sparta mu podle zdrojů Sportu včera oficiálně oznámila, že s ním už nepočítá, a trenér Zellhofer ihned projevil zájem – obránce totiž vedl už v Paschingu a Rapidu Vídeň. O Voříška sice stojí také Žižkov, ale hráč dává přednost zahraničnímu angažmá. I v tomto případě by se jednalo o hostování.

O něm uvažuje také další sparťan Jan Krob. Jednadvacetiletý obránce odletěl do Španělska na soustředění německého Freiburgu. „Sledují ho už delší čas,“ vysvětlil manažer Zíka. Ve středu by měl nastoupit do přípravného duelu proti Hertě Berlín.

Další změny? Sparťanský brankář Lukáš Zich stráví jaro v Jablonci, kde působil už během podzimu. Zimní přípravu sice absolvoval s Letenskými, ale znovu se vrací na sever.

Gólman Bartoloměj Kuru nakonec neposílí Teplice, v nichž neuspěl na testech, místo zamíří do SV Grödig, týmu druhé rakouské ligy. Severočeši tak dál řeší trable s obsazením místa brankáře.

K dispozici mají zatím jen Martina Slavíka, který byl na podzim až třetím gólmanem. K němu by mohl přibýt dvaadvacetiletý Slovák Jozef Hroš z Interu Bratislava, jehož testuje divizní rezerva.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud