18. března 2009 • 04:16

Chuligáni z Letné: Málem jste ho zabili!

Autor: Tomáš Koníček, Blesk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To si říkáte nejlepší fanoušci? V pondělí jste málem zabili malého kluka! Kluka, jenž má ve svém srdci Spartu, za kterou by chtěl jednou chytat. Kvůli vám skončil otřesený v nemocnici. Mohlo to ale dopadnout mnohem hůř...



Policie je chuligánovi, který v 83. minutě pondělní dohrávky Sparty proti Brnu (4:0) hodil za bránu dělobuch a zranil při tom dvanáctiletého Jindřicha Staňka, v patách.

Může být obviněn až z několika trestných činů. Mimo výtržnictví může být stíhán ještě za nedovolené ozbrojování nebo kvůli obecnému ohrožení.

A zřejmě bude dopaden. Policii se přihlásil i svědek, který výtržníka viděl. Navíc dostala od klubu i videozáznam z bezpečnostních kamer. Chuligánovi hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

PODÍVEJTE SE NA HRŮZNÉ VIDEO:

Trest od disciplinární komise svazu postihne i klub, neboť pyrotechnika na stadion nepatří. Spartě hrozí pokuta až 10 milionů korun, uzavření stadionu (případně některých sektorů) a také to, že se bude hrát bez diváků.

Mladičký brankář, který při zápase podával míče, je naštěstí v pořádku. Potvrdilo to i včerejší vyšetření u ušního lékaře.

Jako svůj největší fotbalový zážitek uvádí Jindra na webu Sparty to, že mu reprezentační brankář Petr Čech podal ruku. Od pondělí má i svůj nejhorší fotbalový zážitek.

Hráči kvůli tomu nešli poděkovat za podporu. „Musíme reagovat. Kluka nesli na nosítkách kolem nás. Otřáslo to s námi. Člověku se při takovém pohledu zastaví srdce,“ řekl trenér Jozef Chovanec.

JINDŘICH STANĚK
Věk: 12 let
Klub: Sparta Praha (tým do 13 let)
Post: brankář
Výška: 163 cm
Váha: 46 kg
Oblíbený hráč: Tomáš Rosický
Největší fotbalový zážitek: podání ruky s Petrem Čechem
Oblíbené jídlo: kuřecí řízek
Oblíbená hudba: hip hop

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud