11. května 2009 • 15:30

Ten kluk lže, hájí Wilfrieda trenér

Autor: koš, pj, spo
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžely poslední minuty. Sparta prohrávala ve Zlíně 1:2 a marně se snažila o vyrovnání. Tekly nervy. Tak hodně, že sparťanský útočník Wilfried údajně hrubě strčil do malého kluka, podavače míčů. Ale opravdu se to stalo? Podívejte se na video.



„Dostal ránu do žeber“
první svědek
„Hrubý útok? Nesmysl“
druhý svědek
Podle prvotních informací měly rupnout nervy Bonymu Wilfriedovi. Ten se za domácí brankou sápal po míči, který držel jeden z mladých podavačů.

Wilfried jej srazil na plot a klučina zůstal ležet na trávníku. "Dostal ránu do žeber," popisoval deníku Sport jeden z očitých svědků.

Na místo přiběhli hráči i rozhodčí. Mládenec posléze vstal a s brekem odkráčel ze hřiště.

"Nevím, kdo to byl, ale strčil do mě a já jsem si narazil žebra," řekl chlapec se slzami v očích.

Trenér Sparty Jozef Chovanec žádný trest pro svého útočníka nechystá. On má totiž k dispozici zcela jinou verzi.

"Nevrazil do něj, Bonyho jsem se na to ptal. Kdyby se provinil, tak to budu řešit,“ uvedl Chovanec po zápase.

"Hrubý útok? Nesmysl. Wilfried vzal ve spěchu míč, ale že by toho kluka strčil tak, aby spadl na zem? To v žádném případě," tvrdí jiný svědek.

Technický delegát Gric tuto verzi podpořil.

„Sparťané se dožadovali rohového kopu. Wilfried běžel pro míč a vytrhl ho klukovi z ruky. Ten se zapotácel a upadl na hrazení. Podle mě o napadení nešlo. Wilfried mu nechtěl ublížit. Snažil se jen rychle vzít balon a nechat rozehrát akci. A udělal to příliš zbrkle,“ uvedl Gric pro server týden.cz.

VIDEO: Která strana má pravdu? Šlo o hrubý útok?

Wilfried si po údajném útoku musel vyslechnout hrubé urážky ze strany zlínských fotbalistů. "Někteří na něj rasisticky pokřikovali," tvrdí sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Útočník navíc čelí případnému trestu od disciplinární komise ČMFS, která rozhodne o tom, jestli s Wilfriedem zahájí řízení. Ale podle všeho k tomu nebude mít důvod.

Není to první případ, kdy se malí kluci na zápase Sparty zranili. Nedávno fanoušci letenského celku hodili dělbuch těsně vedle "svého" podavače.

A před pár lety se v Ostravě po podavači míčů ohnal bývalý záložník Sparty Rastislav Michalík. Důvod zněl: ten hoch zdržoval a nechtěl podat balon.

Vstoupit do diskuse
18

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud