22. května 2009 • 17:26

Blažek: Už byl čas, abych se probudil

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z útočníka Slovanu Jana Blažka se stává „liberecký Solskjaer“. Pamatujete na norského útočníka Manchesteru United Solskjaera? Často jen střídal, ale stejně zápasy rozhodoval. Kouč „ďáblů“ Alex Ferguson ho pak ve své biografii nazval pekelným náhradníkem.



Roli žolíka teď pod Ještědem plní i znovuzrozený Blažek. Na gól čekal dlouho. Od loňského září. V posledních třech kolech ale zajásal hned třikrát, ale „pouze“ jako náhradník. Když hrál před týdnem hned od začátku, Kladnu branku nedal.

„Doufám, že mě trenéři podrží, protože na Kladně jsme nepodali optimální výkon. Cítím se teď určitě lépe než dříve, neměl jsem zranění a mohl trénovat naplno. I předtím jsme měl hodně šancí, ale neproměňoval je, takže jsem teď rád, že jsem to prolomil alespoň jako střídající hráč, i když je jasné, že bych rád hrál od začátku,“ uvedl Jan Blažek, který v březnu oslavil své teprve jedenadvacáté narozeniny.

„Formu cítím, to je pravda, na hřišti se cítím úplně jinak. Mám více sil, více si věřím, a je jen dobře, že to vychází v takto důležitých zápasech,“ libuje si Blažek.

Bez vytáček také přiznává, že je to i tím, že se radikálně změnil. „Je to možné. Sice kdysi, když jsem ještě zlobil, tak jsem dával gólů více, ale teď k fotbalu jinak přistupuji a věřím, že se mi to vrací. Jinými výkony, jinými vztahy k hráčům a trenérům. Uvědomil jsem si, co můžu a co ne. Už pro mě byl čas se probudit,“ přiznal Jan Blažek, který proslul jako bohém. Rád si „zapařil“.

V ligovém finiši by teď mohl hrát důležitou roli. „Blažek se nám probral v pravý čas,“ pochvaloval si po zápase se Žižkovem liberecký kouč Ladislav Škorpil. Liberec totiž čekají dva klíčové zápasy sezony, ve kterých se rozhodne, zda bude hrát předkolo Ligy mistrů nebo Evropskou ligu.

„Podle mě si Sparta druhé místo nenechá vzít, i když ještě uvidíme. Teď v domácím utkání asi Sparta s Jabloncem nezaváhá a rozhodne se v posledním kole, ale to bude mít v Boleslavi velice těžké,“ uzavřel Blažek.

Je tomu téměř přesně na den deset let, kdy Ole Gunnar Solskjaer rozhodl v nastaveném čase památné finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. Liberci zase může Blažek zajistit evropské poháry. Trefí se?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud