Pavel Janega
23. května 2009 • 18:03

Chovanec: Proč drama? Jablonec začal běhat…

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takzvané „jablonecké křivky a vlny“ způsobily, že se Sparta v závěru sobotního zápasu trápila a nakonec se štěstím udržela těsné vedení 3:2. Proč ke zdramatizování utkání došlo? „Soupeř začal být aktivní. To byl problém,“ překvapil Jozef Chovanec, kouč Sparty.



Když v 57. minutě Vacek pojistil vedení Sparty na 3:0, Letná začala s předstihem slavit tříbodový zisk. Ovšem o pár chvil později nastalo ticho. Jablonec se dokázal zvednout a vstřelil dvě rychlé branky.


„Zlobím se na hráče, protože třetí branka nás uklidnila až moc,“ čertil se Chovanec na pozápasové tiskové konferenci. „Jablonec ukázal přednosti, kterými se pyšní po celou sezonu a na které jsem svěřence upozorňoval už před zápasem.“

V čem tkvěl největší problém? „Zvýšená aktivita soupeře byla pro nás velkým problémem,“ přiznal Chovanec. Jinými slovy: Jablonec začal běhat a Sparta rázem nestíhala…

Jeho protějšek František Komňacký popsal onu proměnu jabloneckých fotbalistů do hloubky. „Celou sezonu hrajeme v křivkách a vlnách. Jsou zápasy, kdy náš herní projev má hlavu a patu, ale pak jsou také utkání, kdy mužstvo nehraje to, co má. Dnešek je dobrý příklad,“ vysvětlil.

Komňacký se hněval na své hráče především kvůli výkonu v první půli, kdy si prý „nedokázali dát ani jednu přesnou přihrávku“.

„Sparta nás jasně přehrávala, proto jsem musel o poločase udělat vítr. Muselo přijít varování. Pokud bychom takto pokračovali i po přestávce, měli bychom zaděláno na ostudu. A to jsem dopustit nechtěl. Druhou půli mí svěřenci odjezdili mnohem lépe,“ poznamenal.

Podle Komňackého je pro Jablonec obrovské plus, že Sparta se bála o výsledek. „Přesto vyhrála zaslouženě. Měla víc příležitostí a prokázala větší chuť i vůli,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud