2. června 2009 • 11:20

Pražská «S» bojují o Rajnocha!

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ostrý souboj sezony 2009/2010 mezi Slavií a Spartou vypukne už možná v těchto dnech. Podle informací totiž oba pražské kluby myslí na to, že by získaly defenzivního záložníka Jana Rajnocha. Celá situace je však trochu komplikovaná.



Rajnoch totiž patří Mladé Boleslavi, s níž ho pojí platná smlouva. Na jaře hostoval v německém Cottbusu a není vyloučeno, že v celku, který sestoupil z bundesligy, ještě zůstane.

„Teď se k budoucnosti nechci vyjadřovat,“ konstatoval včera Jan Rajnoch, který do Cottbusu odešel v lednu na hostování do konce sezony.

Klub na českého záložníka zřejmě opci neuplatní. Čeká jej totiž minimálně rok ve druhé nejvyšší soutěži. Dá se tak očekávat, že se Rajnoch vrátí do Mladé Boleslavi.

„Počítáme s ním,“ uvedl trenér Středočechů Dušan Uhrin mladší. „Věřím tomu, že u nás zahájí přípravu,“ dodal přesvědčivě. Jenže Rajnoch patří na české poměry do kategorie zajímavé zboží.

Rajnoch: Zahraničí je na prvním místě >>

Především Slavia i Sparta o jeho angažmá v minulosti uvažovaly. A oba kluby údajně myslí na to, že by ně v letním přestupním termínu Rajnocha získaly.

„Nebudeme nic na tohle téma momentálně komentovat,“ vzkázal za Slavii pouze tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal. Podobným způsobem reagovala i Sparta.

„Nevím nic o tom, že by někdo z našeho klubu jednal s Rajnochem,“ pravil trenér Letenských Jozef Chovanec. Oba pražské týmy však potřebují právě defenzivního záložníka.

Slavia sice v zimě přivedla Trappa, ale ten vinou častých zdravotních potíží moc zápasů na jaře neodehrál. A navíc po druhém štítovém středopolaři trenér Jarolím zoufale pátrá, Cissé zatím na ligu nestačí.

Spartě zase vypadl Kladrubský, jenž před pár dny absolvoval operaci a přetržených zkřížených vazů. Rekonvalescence si vyžádá minimálně půl roku.
Další defenzivní záložník Hušek chybí kvůli problémům se zády od února.

Rajnoch ve Spartě působil v mládežnických týmech, ke klubu má určitý vztah. Ovšem ani Slavia pro něj nepředstavuje neznámou půdu. Trenér Jarolím jej totiž před časem vedl ve Slovácku a v minulosti o Rajnocha několikrát usiloval.

Sedmadvacetiletý fotbalista za sebou nemá příliš povedené jaro. Za Cottbus nastoupil v bundeslize nastou jen dvakrát v základní sestavě a nepomohl tak klubu k záchraně.

„Sice toho moc neodehrál, ale věřím, že během letní přípravy by se do toho zase dostal,“ mínil Uhrin. „Momentálně to vypadá, že Honza zamíří do Mladé Boleslavi,“ poznamenal znamenal hráčův manažer Pavel Zíka.

Ovšem přestupní termín ještě ani nezačal. Takže o Rajnochové vé budou nejbližší budoucnosti se teprve rozhodne.

CO SE DĚJE V KLUBECH?
SLAVIA
Oficiálně se nikdo z klubu zatím nechce vyjadřovat. Ale kouč Jarolím údajně změny plánuje. Končí útočník Fořt, Slavia bude hledat vhodné posily především do útoku, hlavním cílem však má být defenzivní záložník Rajnoch. Už dopředu se domluvila se stoperem Vomáčkou, z Anderlechtu se vrací útočník Vlček.

SPARTA
Spekuluje se o odchodech Matušoviče, Holendy, Kuliče nebo Jeslínka.
Sparta však zatím žádnou informaci na dané téma nevydala. Jen potvrdila, že už je smlouva podepsaná s rakouským stoperem Hohenederem a brněnským Kunclem. Na Letnou možná zamíří z Jablonce útočník Lafata a šušká se i o Rajnochovi.

LIBEREC
Klíčová otázka zní: udrží Slovan útočníka Keriče, nejlepšího střelce Gambrinus ligy?
„Netřeba si dělat iluze, že na stole neleží několik zajímavých nabídek. Až se otevře přestupové okno, o takového hráče můžete přijít přes noc,“ uvědomuje si Ladislav Škorpil, kouč Severočechů. Kdo by mohl kádr naopak vyztužit? „Každý trenér by chtěl jednu posilu do každé řady. Přál bych si, aby kádr početně zůstal na čísle 23,“ říká trenér.

OLOMOUC
O Hubníka a Melinha se prý zajímají kluby z druhé bundesligy.
Hanou opustí brankář Lovásik, útočník Toleski (v Sigmě hostoval ze Slavie) a zřejmě i Kobylík. „Chceme rozhodně přivést kvalitního stopera a hrotového útočníka,“ pravil ředitel Jiří Kubíček. Oním útočníkem by mohl být Hartig, jenž na Hané působil před současným angažmá v Bohemians 1905.

JABLONEC
V klubu nebudou pokračovat obránci Homola a Kučera (konec hostování). „Na Hlouška se jezdí dívat zájemci, ale zatím žádná nabídka není na stole,“ tvrdí sportovní ředitel Petr Flodrman. Připustil, že možná klub opustí i Lafata, ale Jablonec zatím žádnou nabídku nedostal, ač se mluví o zájmu především Sparty.

MLADÁ BOLESLAV

„Nějaké změny samozřejmě chystáme, ale nic konkrétního neřeknu.
Vše vyjde z nějakého společného vyhodnocení sezony, která z našeho pohledu nebyla dobrá,“ přiznal sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela. Největší neznámou je osud Jana Rajnocha, o kterém píšeme na této straně.

TEPLICE
„O naše hráče je velký zájem, Ljevakovič s Mahmutovičem se ukázali velmi dobře a trvale jsou nabídky na Kleina a na Rosu. Ale nechystáme žádný výprodej, jen pokud by přišla lukrativní nabídka,“ vysvětlil Petr Heidenreich tiskový mluvčí klubu, který bude hrát Evropskou ligu.

PLZEŇ
Klub podepsal smlouvu se záložníkem Rýdlem, jenž hrál naposledy ve Zlíně. Z hostování v Ostravě se vrátí útočník Střihavka. Odchody nejsou aktuální, Viktoria chce kádr spíš stabilizovat, zůstane tedy pravděpodobně i kapitán Horváth.

OSTRAVA
Vašek si hledá angažmá, odchází také Otepka, do Plzně se vrací Střihavka a do Karviné zamíří Bolf. Ze Zlína by se mohl vrátit brankář Baránek, už dříve byl Baník v kontaktu s libereckým útočníkem Smetanou a zajímá se i o zlínského Šmahaje.

Č. BUDĚJOVICE
„Loni jsme investovali a koupili několik hráčů, teď chceme hlavně kádr udržet pohromadě. Především se to týká hráčů základní sestavy,“ uvedl generální manažer klubu Jiří Kotrba.

BRNO
Klub ještě bojuje o záchranu rezervy v MSFL, k níž mají pomoci i někteří hráči z prvního mužstva. Až potom si vyhodnotí sezonu a rozhodne se o změnách v kádru.

PŘÍBRAM
Vedení klubu hlavně hodlá co nejrychleji vyřešit otázku trenéra a najít právoplatného nástupce odvolaného Moralese. „Nejpozději v pátek by mělo být jasno,“ uvedl šéf Jaroslav Starka. V kádru velké změny neplánuje, možná jen, že se vrátí Otepka, jenž působil v Ostravě.

BOHEMIANS PRAHA

Smlouva končí trenérovi Luboši Urbanovi, klub s ním bude jednat. Podoba kádru závisí i na tom, jestli kouč u mužstva zůstane.

KLADNO
Trenéři mají vedení teprve oznámit, na jakých místech by rádi tým posílili. „Konkrétní jména proto zatím nedokážu říct,“ sdělil sportovně technický ředitel Eduard Novák.

BOHEMIANS 1905
S největší pravděpodobností odejde do Schalke talentovaný Morávek. Klub místo něj shání posilu do středu zálohy (hovoří se o Otepkovi) a chce zkvalitnit i defenzivu.

ČÁSLAV?
Zatím není jisté, kdo bude hrát ligu. Postupující Čáslav zvažuje, zda nejvyšší soutěž neprodá.
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud