3. června 2009 • 21:17

Slavia ulovila mosteckého Trubilu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie zřejmě získali druhou letní posilu. Po ofenzivním hráči Stanislavu Vlčkovi se s českým mistrem domluvil i běloruský levý obránce nebo záložník Vitalij Trubila.



Trubila na jaře hostoval ve Zlíně, stále však patří druholigovému Mostu.

Informaci dnes ČTK potvrdil ředitel Slavie Petr Doležal."Stále o tom jednáme, ale s Trubilou jsme domluvení. Teď ještě ladíme detaily smlouvy s Mostem. Myslím, že se už dohodneme, v zásadě dohodnutí jsme," řekl ČTK Doležal.

Čtyřiadvacetiletý Trubila dokončil sezonu ve Zlíně, v tomto týdnu nastoupil dovolenou a ve čtvrtek dopoledne odletí domů do Běloruska. "Definitivně to dotáhneme, až se vrátí z dovolené. Chtěli jsme mu dát čas na odpočinek," uvedl Doležal.

Trubilovo angažmá by mohlo naznačovat, že Slavia hledá náhradu za typově podobného Dušana Šventa. Jakoukoli spojitost s případnými odchody ale Doležal popřel.

"Prostě nám může být prospěšný. Děláme ho obecně jako hráče na levou stranu," dodal.

Levonohý Trubila přišel do Česka na počátku roku 2006 a ještě před sestupem do druhé ligy se v Mostu stal oporou. Letos v zimě se mu klub rozhodl dopřát angažmá ve vyšší soutěži a na půlroční hostování jej uvolnil do Zlína.

Kdyby se Moravané v lize bývali zachránili, chtěli Trubilu získat na přestup, zlínský sestup ale těmto úvahám učinil přítrž. Trubila v lize zatím odehrál 46 zápasů a dal jednu branku. Ve Slavii má údajně podepsat čtyřletou smlouvu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud