19. června 2009 • 15:12

Posily ještě přijdou, hlásí Sparta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Dvě posily do obrany, rakouského stopera Niklase Hohenedera a bývalého brněnského beka Martina Kuncl, přivítali fotbalisté pražské Sparty na startu letní přípravy. Posilování týmu ale zdaleka nekončí.



Možná už dnes by mohlo být uzavřeno jednání o hostování záložníka Luboše Kaloudy z CSKA Moskva a brzy by měl dorazit ze Sokolova i útočník Martin Jirouš, nejlepší střelec uplynulého ročníku druhé ligy.Sparťané dnes prošli tradičními fyzickými testy na pražské FTVS.

V neděli vyrazí na kondiční soustředění do Františkových Lázní, odkud se přesunou na herní kemp do rakouského Bad Kleinkirchheimu.Tam už by kouč Jozef Chovanec měl mít k dispozici kádr, s nímž vstoupí do nové ligové sezony a také předkola Ligy mistrů.

Sparta upíná síly hlavně k získání Kaloudy. "Intenzivně na tom pracujeme, ještě dnes bychom to chtěli mít vyřešené. Kalouda by se nám hodil, protože je silný v soubojích jeden na jednoho a má i dobré zakončení. Navíc může hrát na obou krajích zálohy," řekl Chovanec na tiskové konferenci v Praze.

Zatímco příchody Kaloudy a Jirouše se ještě dolaďují, posily do obrany už sparťané představili. Na FTVS se na běhacím pásu potili i Hoheneder s Kunclem. "Docela to šlo. V Rakousku jsme měli něco podobného, akorát se tam jezdí na kolech," uvedl Hoheneder.

Mezi fotbalisty neoblíbenou prověrku kondiční připravenosti neabsolvovali jen brankář Jaromír Blažek, kapitán Patrik Berger a útočník Jiří Jeslínek. Ti se teprve vraceli z dovolené, ale testy projdou později.Sparťané v přípravě chtějí dát šanci také svým talentovaným mladíkům z druholigové rezervy.

Chovanec si do prvního mužstva vytáhl defenzivní univerzály Lukáše Hejdu a Martina Suse a také útočně laděného záložníka Zdeňka Folprechta."Sledoval jsem je v zápasech našeho druholigového týmu a mám o nich dobrý přehled," uvedl Chovanec, který na startu přípravy nemůže počítat se zraněnými defenzivními záložníky Jiřím Kladrubským a Jurajem Kuckou.

První jmenovaný bude po nedávné operaci zkříženého vazu k dispozici až za čtyři měsíce, Kucka se zase zotavuje z operace menisku.Sparta, kterou po sezoně opustili útočník Marek Kulič (Mladá Boleslav) a záložník Miroslav Matušovič mířící do kyperského Apollonu Limassol, bude muset řešit i přetlak v kádru. Ze Škody Xanthi se vrátil útočník Libor Došek.

"Šanci prosadit se do týmu má jako každý jiný," prohlásil Chovanec na adresu hráče, který jarní sezonu strávil na hostování v řecké lize.Z Jablonce si Sparta stáhla brankáře Lukáše Zicha, který doplní trojlístek Jaromír Blažek, Milan Švenger a Matúš Kozáčik, přičemž jeden z gólmanů bude muset odejít.

O další šanci ve Spartě se bude chtít prát slovenský záložník Tomáš Kóňa, na jaře zapůjčený do Artmedie Petržalka.Chovanec chce v neděli odvézt na soustředění 25 nebo 26 hráčů, příští sobotu zakončí ligový vicemistr první blok přípravy ve Františkových Lázních utkáním s domácím celkem. Po návratu do Prahy sparťané vyrazí do Bad Kleinkirchheimu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud