24. června 2009 • 14:00

Chovanec: A je to venku. Střeštíka chceme!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přímo ze soustředění ve Františkových Lázních Vám ONLINE odpovídal trenér fotbalové Sparty Jozef Chovanec. A před otázkami se nikam neschovával. Naopak, byl velmi otevřený. Mimo jiné potrvrdil, že jedná s brněnským Střeštíkem.



Hodně dotazů se týkalo kvalifikace do LM. Sparta je nenasazená a čeká ji proto některý z elitních evropských klubů. Šance na postup do hlavní soutěže je proto minimální.

„Ale my pro úspěch uděláme všechno. Nemůžeme si vybírat soupeře, to se nedá nic dělat. Ale budeme o postup bojovat ze všech sil,“ sliboval kouč Letenských.

Jak se ještě mužstvo Sparty změní? To bylo pro čtenáře důležité téma. „Ještě potřebujeme posílit dva posty – útok a krajní zálohu. Je pravda, že jsme v jednání s jedním zahraničním a jedním českým forvardem. Ale konkrétní jména bych říkal nerad,“ tajuplně vykládal Chovanec.

Nicméně na konkrétní návrhy se nezdráhal odpovědět. „Jméno Krajčík nosím v hlavě. Ale souvisí to s tím, jestli někdo od nás odejde. A jsme v kontaktu i se Střeštíkem,“ prozradil například.

A že do Slavie přijdou talentovaní hráči Čelůstka a Hloušek? Dohromady v ceně kolem 45 milionů? „Taky bychom na ně měli. Ale rozhodli jsme se zvolit jinou cestu. Máme své mladé hráče. Možná lepší, než jsou tyto dva,“ vysvětloval legendární obránce.

Rozesmálo ho srovnávání s městským rivalem. „Sahá Sparta Slavii alespoň po kotníky?“ ptal se Borgetti. „Je spíše otázkou, zda Slavia sahá po kotníky Spartě,“ vypálil někdejší hráč PSV Eindhoven. A ihned za svou odpověď dopsal smajlíka.

A co ještě Chovanec prozradil? Například, že by se nebál návratu na trenérskou lavičku reprezentace. „Kdyby se změnilo vedení svazu a přišla nabídka, tak bych byl velmi potěšen.“

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud