5. července 2009 • 15:46

Melinho míří z Olomouce do Koblenze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský fotbalista Melinho jde z Olomouce do německého klubu TUS Koblenz. Devětadvacetiletý ofenzivní záložník se v týmu druhé bundesligy dohodl na podmínkách kontraktu a Sigma ho dnes uvolnila na roční hostování s opcí.



Brazilcův transfer byl uzavřen po deseti dnech. Melinho se byl v klubu nejprve ukázat na testech, po nichž se Koblenz rozhodla tvořivého středního záložníka angažovat. "Hráč si tam domluvil podmínky, dneska jsme ho pustili," řekl ČTK sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček.

Melinho opouští Hanou po čtyřech letech. Olomouc se na odchod stěžejního středopolaře připravila a už v týdnu do kádru získala z Ostravy Rudolfa Otepku. "Dneska jsme s Baníkem dořešili všechny formality, Otepku můžeme zapsat na soupisku pro Evropskou ligu," uvedl Kubíček.

S Melinhem by do Koblenze mohl odejít i obránce Martin Hudec, ale ten prý s klubem stále licituje o podmínkách kontraktu. "Zvolil jakýsi individualistický přístup, kterému moc nerozumím. Dokonce jsme obětovali 24.000 eur (620.000 korun) z částky za hostování Melinha na smlouvu pro Hudce, ale stále je mu to málo. I když by bral troj až čtyřnásobek toho, co má tady a mohl se ukázat případným zájemcům z první bundesligy," řekl Kubíček.

Kauza Hudec tak zůstává otevřená, zatímco do kádru se z testů v druholigovém FSV Frankfurt s nepořízenou vrátil útočník Michal Hubník. "Toho trenér Psotka využije, odjel s námi na soustředění do Rakouska. Hubník má ale stále náš souhlas, že v tomto přestupním termínu může odejít," dodal Kubíček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud