7. července 2009 • 12:16

Slezák se chystá na trenérskou kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devětatřicetiletý útočník a ikona fanoušků Bohemians 1905 Dalibor Slezák se v příští sezoně bude představovat spíše jako hrající asistent trenéra v divizním celku "klokanů" než přímo v akci v nejvyšší soutěži.



Zkušený fotbalista se s vedením klubu nedávno dohodl na tom, že jeho role ve vršovickém klubu už bude zaměřena spíše na koučování. Část tréninků však stále absolvuje s ligovým týmem a trenér Pavel Hoftych jej v případě potřeby využije i v nejvyšší soutěži.

Zatím je tedy daleko k tomu, aby Slezák uspořádal rozlučku s dlouhou kariérou. V nové sezoně by se tak měl pyšnit primátem nejstaršího ligového hráče.

"Slezimu (Slezákovi) jeho desítka pořád zůstává, žádné loučení s kariérou zatím nepřichází v úvahu a pořád ho bereme za aktivního hráče. Ale podle naší předchozí vzájemné dohody teď začíná docházet k jeho posunu v klubové struktuře do pozice trenéra. Tam s ním dlouhodobě počítáme," řekl ČTK ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Slezák v minulé sezoně "klokanům" pomohl k postupu do nejvyšší soutěže ze druhé ligy, ale teď už s prvním týmem neabsolvuje kompletní přípravu. Ne nedávném kondičním soustředění v Břízkách byl, ale na herní kemp do rakouského Kötschachu už nevyrazil.

Místo toho tráví čas s divizním B mužstvem, kde je pravou rukou zkušeného trenéra Václava Hradeckého. Slezák, která už má druhou nejvyšší trenérskou licenci, bude mladíkům pomáhat i jako spoluhráč v mistrovských zápasech.

Během sezony absolvuje tréninky i s ligovým kádrem a zůstane na soupisce pro nejvyšší soutěž. "Je to nastavené tak, že v případě potřeby naskočí i do zápasu. Nechceme se ho vzdát," řekl ČTK na soustředění v Rakousku trenér Hoftych.

Není tak vyloučeno, že Slezák ještě rozšíří svoji bilanci 209 ligových zápasů a 22 branek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud