12. září 2009 • 19:20

Explzeňský Krbeček: Výhra je satisfakcí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra nad Plzní má pro příbramské fotbalisty příchuť sladké pomsty. Hned pět hráčů v základní sestavě ještě nedávno oblékalo právě dres Viktorie, nebo z ní jsou ve středočeském klubu na hostování, proto je triumf nad někdejším zaměstnavatelem tolik těšil.



"Naše motivace byla opravdu velká, žili jsme tím. Je to satisfakce, mám dvojnásobnou radost," rozplýval se brankář Lukáš Krbeček, který se proti Plzni vytáhl vychytaným čistým kontem.

Mrzet ho mohlo jen to, že se proti němu nepostavilo jeho dvojče a útočník Tomáš. Ten je nyní na plzeňské marodce. "Bráchu si ale ani nijak dobírat nebudu, moc na takové hecování nejsme. To si spíš vychutnám jiné kluky z Plzně, kteří jsou chytlavější," těšil se Krbeček.

Krbeček v Příbrami z Plzně hostuje, stejně jako obránce Martin Müller, záložník Zdeněk Šmejkal a útočník Rodriguez. Bek Lukáš Pleško už patří Příbrami, i když ve Štruncových sadech také dlouho hrál. A to za Příbram hraje i další plzeňský "host" Tomáš Borek, který je však momentálně zraněný. I proto pro všechny měla dnešní bitva takový náboj.

"Důležité bylo, aby hráči nebyli přemotivovaní. Zápas pro ně měl velkou prestiž a dva z nich jsem musel v poločase trochu uklidňovat," popisoval příbramský trenér Karol Marko.

"Klukům jsme museli opakovat, ať si to tak neberou, že to je zápas jako každý jiný. Kdyby do toho šli s krvavýma očima, mohla třeba hrozit nějaká zbytečná karta. Z hlavy jim to asi ale zmizí těžko, bylo vidět, jakou mají chuť a zvládli to výborně," řekl ČTK útočník Daniel Huňa, autor jediné branky v utkání.

Už v týdnu před zápasem celá příbramská kabina žila dnešním utkáním proti Plzni. Šmejkal slíbil, že v případě výhry donese spoluhráčům jako odměnu grilovaná kuřata, gólman Krbeček zase nachystá chlebíčky. "Musíme něco přichystat stoprocentně. I za to, jak to kluci dneska odbránili," prohlásil Krbeček. "Ale já jsem třeba nic takového nevypisoval," usmíval se stoper Müller.

Zatímco příbramská šatna po zápase burácela salvami oslavných chorálů, Plzeňané opouštěli stadion s nakvašenými výrazy. Zvlášť trpkou příchuť měl nezdar pro Františka Rajtorala a Jakuba Navrátila. Ti naopak dřív byli "doma" právě v Příbrami.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud