6. listopadu 2009 • 14:00

Žil o hladu a chudobě: Teď ho chce Juventus

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jen malý krůček od splnění životního snu. Fotbalista 1. FK Příbram Antonín Fantiš (17) ještě nedávno živořil v chudobě a potloukal se po špinavých ulicích mezi paneláky. Teď se má stát hráčem slavného italského velkoklubu Juventusu Turín, jehož dres oblékal internacionál Pavel Nedvěd!



Život si s ním krutě zahrával. Mladý fotbalista neměl na růžích ustláno již od dětství. Rodiče se mu brzy rozvedli a on zůstal sám jen s matkou. Ta se potýkala s velkými finančními problémy a peníze vydělané fotbalem Tondovi často brala.

A co víc. Otec na něj kašlal a dokonce seděl ve vězení, protože na syna neplatil alimenty. Fantiš se tak raději odstěhoval ke své babičce. „Tonda neměl doma často co jíst, proto šel ke mně,“ prozradila Fantišova babička, u níž našel klidné zázemí a mohl se soustředit jen a jen na fotbal.

Antonín FantišFoto Foto pro Blesk - Bára Reichová(deník Sport)

V Příbrami si pod trenérem Moralesem v šestnácti letech okamžitě vybojoval stálé místo v sestavě. Díky svým kvalitním výkonům v české lize byl před rokem šikovný záložník na testech v Celticu Glasgow.

Skotové měli o hráče veliký zájem, ale majitel příbramského klubu Jaroslav Starka svůj klenot nechtěl ještě prodat. Mládežnický reprezentant se letos dostal do hledáčku slavného Juventusu Turín, jehož skauti Fantiše pozorovali na nedávném MS hráčů do 20 let v Egyptě.

Fotbalistova cena se po šampionátu vyšplhala až ke 3 milionům eur (76, 5 milionu korun). Takový balík peněz by Starka už těžko odmítal, když státu dluží směnku v hodnotě 44 milionů korun (Blesk informoval).

Antonín Fantiš: Narozen: 15. 4. 1992, Praha Profese: fotbalový záložník Výška/váha: 175 cm/70 kg Přezdívka: Fanty Koníčky: Posilovna, tenis, Fotbalový vzor: Cristiano Ronaldo a Zinedine Zidane

Fantišovi Juventus učaroval: Mladíčka zaškolil Grande Paolo

Dokazuje, co v něm je. Fotbalista Antonín Fantiš (17) je od neděle na testech v Juventusu Turín, kde má možnost poznat prostředí evropského velkoklubu. S aklimatizací mu v Itálii pomáhá i samotný Pavel Nedvěd!

Pavel NedvědFoto Foto Blesk- David Malík

Velký Grande Paolo si udělal čas a uvedl svého možného nástupce do Juventusu. „Pavel nám pomáhal v pondělí při zdravotní prohlídce a po telefonu vyřešil pár problémů. Máme v plánu se s ním ještě setkat,“ prozradil Fantišův manažer Ondrej Chovanec, který svého svěřence doprovází na testech v Turíně.

„Pro Tondu to je obrovský zážitek, že si může s Nedvědem promluvit, a Pavel je zase strašně rád, že tu Toník je,“ dodal agent. Fantiš ještě dnes absolvuje s Juventusem trénink a v sobotu se vrací domů do Čech.

Podle Chovance zanechal Fantiš v Itálii dobrý dojem a klub ho bude nadále sledovat. O fotbalistu v současnosti stojí ještě FC Janov a dva kluby z Anglie.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud