Pavel Janega
9. listopadu 2009 • 21:19

Co dál? Šmicer bude manažerem reprezentace

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to rychlý a překvapivý konec. Vladimír Šmicer definitivně sekl s fotbalem, aby se mohl ve svém životě posunout do funkcionářské role. V úterý bude mluvit s předsedou svazu Ivanem Haškem, který mu nabízí post manažera reprezentace.



O konci Vladimíra Šmicra se šuškalo již několik týdnů. Sám dokonce přiznal, že myšlenky pověsit kopačky na hřebík měl už před derby se Spartou. Ale nakonec se rozhodl až po bezbrankovém utkání s Plzní.

„Končím a definitivně,“ prohlásil. „Už nemá cenu něco natahovat. Moje tělo nemůže hrát na úrovni, na jakou jsem byl zvyklý.“

Co bude se Šmicrem teď?

V první řadě si promluví se svazovým předsedou Ivanem Haškem o práci u národního týmu. „Nabídku dělat manažera mám od Ivana dlouho. V úterý mu určitě zavolám a jestli to platí, tak se rychle dohodneme,“ řekl již bývalý slávistický záložník.

Šmicer nevyloučil ani variantu, že tento pátek odletí s reprezentací na turnaj do Dubaje. „Byl bych rád, pokud bych byl hned u zrodu nové éry. Snad to půjde zařídit,“ poznamenal.

Na novou práci se Šmicer očividně těší. „Vím, do čeho jdu. S Ivanem jsem o tom několikrát mluvil,“ řekl s tím, že Haškova nabídka sehrála důležitou roli v jeho rozhodování.

„Ivan určitě bude mít radost, protože věděl, jak těžké pro mě rozhodování bylo. Hodně mě přemlouval,“ dodal s úsměvem Šmicer.

Kvůli Haškovi dokonce odmítl Slavii, která z něj rovněž chtěla udělat funkcionáře. „Tady zůstat nemůžu. Pořád by mě to táhlo na hřiště, o to by byl můj konec těžší. Jsem rád, že z klubu odcházím úplně,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud