14. března 2010 • 19:00

Olomouc využila přesilovku proti Příbrami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva slepené góly Pavla Šultese poslaly fotbalisty Olomouce k výhře 3:1 nad Příbramí. Během tří minut jimi ve druhém poločase ztrestal vyloučení hostujícího kapitána Daniela Huni, který si nechal v rozmezí několika vteřin udělit dvě žluté karty.



Sigma začala s velkou chutí a úvod byl zcela v její režii. Aktivitou se vyjímali hlavně Ordoš s Hubníkem, který se už ve třetí minutě blýskl z velkého vápna i efektní střelou přes hlavu a bezmocný Krbeček si oddechl, že rána přistála pár centimetrů vedle tyče.

Hubník se vůbec často tlačil do koncovky. V šesté minutě měl na noze čistý gól po zaváhání příbramské obrany, ale odražený míč napálil zblízka jen do Krbečkových nohou.

Tlak byl kuriózně korunován v momentu, kdy to nikdo nečekal: centr do příbramské šestnáctky totiž stoper Nohýnek nešikovnou hlavičkou umístil do vlastní branky. Sigma i pak byla lepší, Ordošovu bombu smolař Nohýnek smolně znovu tečoval pod břevno, ale Krbeček tentokrát s námahou vyrazil. A vyznamenal se i ve 30. minutě, když po parádní kolmici Rossiho zlikvidoval další příležitost Hubníka.

Hosté se z defenzívy vymanili až v závěru poločasu. Pilíkův dalekonosný pokus Lovásik vytlačil na roh, ale ve 40. minutě olomoucká obrana při dalším rohovém kopu zapomněla na Hušbauera, který si zpracoval míč a pravačkou ho parádně zavěsil do šibenice.

Olomoucký brankář Tomáš Lovásik děkuje po utkání fanouškům za podporu.Foto ČTK

Olomouc obnovila svůj nápor ve druhé půli. Dopomohl ji k tomu i zkrat příbramského kapitána Huni, který si v rozmezí několika desítek sekund nechal dát za dva zbytečné fauly žluté karty a Olomouc pětatřicetiminutovou přesilovku patřičně využila.

Ordošova hlavička v 58. minutě ještě těsně minula síť, ale o čtyři minuty později se do Heidenreichova centru zavěsil Šultes a i s ofačovanou hlavou křížně zamířil k tyči. Po téměř identické ose přišel i třetí zásah: finální centr zleva vyslal jen nejlepší hráč na trávníku Ordoš a Šultes tentokrát míč za Krbečka dostal v pádu pravou nohou, čímž si připsal svůj sedmý zásah sezony.

SK Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 3:1 (1:1)

Branky: 62. a 65. Šultes, 12. vlastní Nohýnek - 40. Hušbauer.
Rozhodčí: Hrubeš - Zlámal, Tacina.
ŽK: Huňa, Štochl.
ČK: 56. Huňa.
Diváci: 3378.

Olomouc:
Lovásik - Janotka, Dreksa, Komárek, Heidenreich - Bajer, Rossi, Ordoš - Petr (83. Štěpán), Šultes (71. Schulmeister), Hubník (89. Nuc). Trenér: Psotka.
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, Štochl, Pleško - Tarczal - Klesa (77. Fantiš), Hušbauer (70. Rodrigues), Pilík (70. Wágner), Huňa - Jirouš. Trenér: Marko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud