18. března 2010 • 16:51

Disciplinární komise Matulu nepotrestá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise ČMFS zamítla podnět Slavie na potrestání teplického fotbalisty Milana Matuly. Ten v sobotním prvoligovém duelu fauloval domácího Petra Jandu a oba hráči se po vzájemné srážce hlavami zranili.



Komise se však dnes jednomyslně shodla, že se Matula ničím disciplinárně neprovinil.Komise prostudovala zápis rozhodčího i delegáta, jenž podle předsedy Jiřího Goldy popsal Jandův souboj s Matulou jako běžný střet, ve kterém nebyl úmysl ani surovost ze strany faulujícího hráče.

"Naše komise deklarovala, že bude velmi přísně trestat surovou hru, avšak tento projednávaný případ tyto znaky nenese," uvedl Golda v tiskové zprávě.

Podle názoru Slavie se Matula dopustil bezohledného a hrubého faulu s jednoznačným úmyslem Jandu srazit. To však podle Goldy nepotvrdil ani předseda komise rozhodčích Luděk Macela, který uvedl, že sudí Miroslav Zelinka při udělení žluté karty postupoval správně.

Za vyloučení má stop na dva zápasy Daniel Huňa z Příbrami, za čtyři žluté karty dostali poloviční trest Tomáš Hunal z Českých Budějovic, Václav Procházka z Mladé Boleslavi a Aleš Neuwirth z Baníku Ostrava.

V druhé lize nesmějí v příštím utkání nastoupit Jakub Brabec z Viktorie Žižkov, Tomáš Haniak z Čáslavi, Pavel Vrána z Dukly a Martin Sus ze Sparty B. Na příští zasedání disciplinární komise byl předvolán Pavel Karlík z Ústí nad Labem kvůli nesportovnímu chování po zápasu v Hradci Králové.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud