Jonáš Bartoš
13. dubna 2010 • 00:42

Sionko: Nároďák? Proč ne, pořád jsem mladý

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako správný vůdce ofenzivy řídil útočné manévry Sparty. Libor Sionko gólem rozhodl derby pražských „S“ a vrátil Letenské do čela ligové tabulky. „Jsme rádi za tohle vítězství, v derby to je dvojnásobná radost. Jsme zase zpátky ve hře na špici,“ spokojeně hlásil po utkání.



Běžela 43. minuta zápasu. Oba týmy už se pomalu viděly na cestě do kabin, když přišel klíčový moment utkání. K Sionkovi se odrazil balon po autu Kušníra. Sparťanský záložník na vápně praštil do balonu, ve skrumáži ho před Vaniakem tečoval Kopic a dílo bylo dokonáno. 1:0 pro Spartu!

Sionkova střela nakonec rozhodla celé utkání. „Trefil jsem to levou nohou, letělo to z mého pohledu docela dobře na první tyč. Pomocí teče se míč dostal do protipohybu Čaroděje (Martin Vaniak) a ten tentokrát nečaroval,“ usmíval se po utkání Sionko.





Třiatřicetiletý záložník mohl skórovat už po dvaceti minutách hry. Po perfektním pasu Žofčáka se objevil sám před Vaniakem. Slávistický gólman ho v ten moment ještě vychytal. Sionko zejména v prvním poločase na hřišti dominoval, byl jasně nejaktivnějším mužem na hřišti.

Sparta si jednobrankový náskok s přehledem hlídala, Slavia se dostala do hry až v závěru utkání. „Začali jsme ve vysokém tempu, těžký terén nám ale bral strašně moc sil. Posledních dvacet minut už jsem byl hodně vyšťavenej,“ vysvětloval důvody polevení Sparty v závěrečné fázi utkání.

Návrat na ligové trávníky se po letech v zahraničí Sionkovi zatím daří. Po utkání s Mladou Boleslaví rozhodl už druhé utkání, pro Spartu trefuje důležité body.

Zleva Kamil Vacek, Niklas Hoheneder a střelec první sparťanské branky Libor SionkoFoto Michal Beránek (Sport)


„Spokojenost tam docela je. Ale hráli jsme zápasy, které se daly dotáhnout lépe. Například první kolo s Příbramí nebo v Plzni. Tam jsme zápas měli udržet, dneska by se nám dýchalo mnohem lépe,“ lituje ztracených bodů.

Otázky novinářů se stočily i směrem k reprezentaci. Sionko si dobrými výkony říká o místo ve výběru Michala Bílka. „Už v minulosti jsem říkal, že bych se do nároďáku rád vrátil. Cítím se mladě, proč ne,“ s lišáckým úsměvem komentoval své šance na reprezentační comeback.

Sionko zároveň zdůraznil, že současnou prioritou je pro něj klubový dres. „Teď nad reprezentací vůbec nepřemýšlím. Soustředím se na Spartu, na vítězství v lize a v poháru.“




Největším soupeřem Sparty v boji o ligový titul bude pravděpodobně Ostrava. Baník válcuje jednoho soupeře za druhým, na lídra tabulky ztrácí pouhé dva body. Možná rozhodující duel soutěže přijde na řadu 1. května.

Utkání na Bazalech bude pro Sionka obzvlášť pikantní. Drobný záložník právě v Ostravě s velkým fotbalem začínal. „Pikantní to určitě bude. Ale ještě bych nepředbíhal, do zápasu v Ostravě zbývají ještě dvě kola,“ nechtěl spekulovat o možném souboji jara.     

Libor Sionko v ligovém derby se Slavií
Libor Sionko v ligovém derby se Slavií

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud