16. července 2010 • 18:10

VIDEO: Protesty v Edenu, létaly petardy a lahve

Autor: pj, pan, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poloprázdné tribuny v Edenu, protestní pochod fanoušků Bohemians 1905 a pražské Slavie, to vše provázelo úvodní utkání nového ročníku Gambrinus ligy. Ještě před začátkem utkání byli zadrženi čtyři příznivci Bohemians, kteří před Synot Tip Arénou napadli jednoho fanouška sešívaných.



Průvod fanoušků Bohemians 1905 a Slavie z Edenu do vršovického Ďolíčku
Video se připravuje ...

Synot Tip Aréna je od nové sezony domovem jak fotbalistů pražské Slavie, tak i odvěkých konkurentů z Ďolíčku. "Na stadion chodit nebudeme," ozývalo se svorně z táborů skalních fandů obou týmů.

Na nejmodernější stadion v Česku dorazilo zhruba 5000 fanoušků, před arénou se na protest shromáždili příznivci obou vršovických celků. Příznivců v zelenobílých barvách bylo zhruba dvě stě, jejich červenobílých kolegů asi o sto více.



Po chvíli se fans "Klokanů" vydali se skandováním "tady nejsme doma" na pochod do Ďolíčku, slávisté je následovali asi o deset minut později.

Když se příznivci týmu z Edenu dověděli, že jejich tým krátce po začátku utkání prohrává, doprovodili nepříznivý vývoj ironickým smíchem.

Fanoušci fotbalistů Slavie a Bohemians 1905 společně 16. července protestovali před Synot Tip Arenou v Praze. Chtěli tak vyjádřit nesouhlas se stěhováním Bohemians 1905 do Edenu.Foto ČTK

V 17:45 se oba tábory obou týmů setkaly u stadionu Bohemians, kde skandováním "dva kluby – dva stadiony" dávaly najevo svojí nespokojenost se současným stavem.

Pak se dav vydal směrem k úřadu městské části Prahy 10, kde na ně čekali policisté.

Příznivci Slavie i Bohemians počastovali strážce pořádku vhozením několika petard a lahví, policie zareagovala obklíčením obou táborů, čtyři příznivci "Klokanů" byli zatčeni.

Další z fanoušků Bohemians byl sražen na zem a fyzicky zpacifikován, na čež ostatní pískali a pokřikovali: "Policejní stát."

Policisté měli oba tábory před úřední budovou pod přísným dohledem více než hodinu a opakovaně vyzývali ostatní fanoušky k rozchodu.

Ti však zůstávali a vyjadřovali obklíčeným fanouškům podporu. Představitel antikonfliktního týmu proto upozorňoval příznivce na oprávněnost zásahu policie z důvodu nelegálního shromažďování.

Všech zhruba sto lidí, kteří došli až k vršovické radnici, policie převezla na služebny v okolí. Podezírá je z přestupku neuposlechnutí výzvy veřejného činitele. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové byl jeden z fandů zadržen i kvůli tomu, že napadal policistu a najel do něj kolem. Policie ho obvinila z útoku na úřední osobu.

Jeden fotbalový fanoušek byl pak obviněn kvůli tomu, že měl na těle vytetovaný hákový kříž.

Fanoušci Bohemians při průvodu do Ďolíčku.
Fanoušci Bohemians při průvodu do Ďolíčku.


Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud