28. února 2011 • 11:59

Pozor, chuligáni Sparty táhnou na Ostravu!

Autor: Blesk Tomáš Koníček, Anna Stramová
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budou cestovat téměř přes celou republiku, ale třeba se na fotbal zase nepodívají. Prakticky všechny skalní fanoušky Sparty při minulém utkání v Ostravě zadrželi těžkooděnci a po skončení zápasu je poslali zpět do Prahy.



Dnes od 17:30 hraje na Bazalech Sparta opět. Bude se něco podobného opakovat? Na nejradikálnější příznivce týmu z Letné čeká ve slezské metropoli přes tři sta těžkooděnců.

Když přijede do Ostravy Sparta, bývá to obvykle pořádný mazec. Během minulého výjezdu se chuligáni nedostali ani na stadion. Vzduchem létaly dýmovnice a kousek před Bazaly je všechny – celkem asi 300 fanoušků – policie zadržela.

Podobný počet těžkooděnců se teď na další nájezd pražských chuligánů chystá. „Klasicky bude fotbalový stadion hlídaný již několik hodin před zápasem a po zápase pořádkovými jednotkami policie čítajícími tři sta deset členů,“ řekla Blesku ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Fanoušci Sparty leží na zemi před policisty
Fanoušci Sparty leží na zemi před policisty

Skupinky policistů si na přijíždějící fanoušky počkají i na ostravských nádražích. Policie chce také předejít tomu, co se dělo u Bazalů na začátku listopadu, když se hrálo proti Plzni.

Tehdy to byla v ulicích doslova válka. Mohli za ni ale ostravští chuligáni. Sparta potřebuje v Ostravě vyhrát, aby zase dotáhla vedoucí Plzeň na čtyři body a mohla bojovat o titul.

Jenže v utkání jí budou chybět potrestaní Pekhart s Kadlecem (oba za utajený start v přípravě) a Vacek (čtyři žluté karty). Z lavičky nesmí Spartu koučovat ani Chovanec. I tak se chystá komunikovat s týmem alespoň z hlediště.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud