5. března 2011 • 10:37

Kouč Hoftych: Bez klíčových hráčů to nešlo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Bohemians 1905 Pavel Hoftych byl před pátečním zápasem první ligy proti Jablonci v komplikované situaci. Těsně před zápasem se mu rozpadla osa týmu, protože kvůli zdravotním problémům nemohly nastoupit hned tři opory.



I to se podepsalo pod fakt, že Vršovičtí doma se Severočechy prohráli 0:1 a přišli o čtyřzápasovou šňůru vítězství, což byla jejich nejdelší série od roku 1989.

"Samozřejmě bychom chtěli, aby ta série pokračovala do konce sezony, ale na to asi ani nemáme. Dnes bylo cítit, že bychom museli mít hodně štěstí, abychom vyhráli. Měli jsme hodně změn na klíčových postech a Jablonec nám toho moc nedovolil. Bez těch hráčů to nešlo," řekl po utkání Hoftych.

Prý poprvé vyhrál s nějakým týmem čtyřikrát po sobě. "Ani ve Zlíně se mi to nepovedlo. Ale důležitější než nějaké série je, že při tom všem, co se děje s Bohemkou a s fanoušky, nás to vystřelilo někam, kde jsme relativně v klidu," dodal.

Proto ho prý ani moc nemrzí, že Jablonec jejich sérii ukončil. "Rekordy jsou rekordy, bylo by to příjemné, kdybychom soupeře válcovali dál. Ale pro nás je hlavní, že jsme před pěti koly byli na stejné úrovni s Ústím a Brnem a teď bojujeme do posledních chvil o body s týmy, jako je Jablonec nebo Plzeň," těšilo Hoftycha.


Ještě si ale nepřipouští, že by byli Bohemians zachráněni. "Chceme nadále sbírat body a udržet se v té lepší společnosti. Přeci jen se na tabulku lépe dívá, když jsme mezi těmi prvními osmi týmy," přiznal.

K tomu je však potřeba, aby úzký kádr neoslabovala zranění. To se stalo proti Jablonci, kdy nemohli nastoupit brankář Radek Sňozík, útočník Milan Škoda a tvořivý záložník Jiří Kaufman.

Eliáš se raduje z dalších třech bodů pro Jablonec
Eliáš se raduje z dalších třech bodů pro Jablonec

"Pokud nám vypadnou tři čtyři hráči, tak nemáme ty možnosti, co Sparta nebo Olomouc. Ti mají dostatek jiných hráčů, my ne. Navíc hráči, kteří nám chyběli, jsou vyjma obránců osou týmu," uvedl Hoftych. "Sňoza je symbol mančaftu. Ale Vašek Marek potvrdil, že také umí chytat. Škoďák je pro nás momentálně taky velmi důležitý hráč, který umí rozhodovat zápasy. A Kaufman naší hře dává myšlenku," dodal.

Ztráta klíčových hráčů není lehká pro žádného trenéra, zvláště když nemá podobně kvalitní náhradu. "Nebylo to příjemné, ale my jsme v Bohemce zvyklí na krizové modely. Ať je to s hracíma plochama nebo třeba teď u mě v kanceláři nejde topení, protože se rozbil kotel. Takže tam mám tak sedm stupňů. Minule mi tam skoro zamrzl čaj," prozradil.

I kvůli tomu dal dohromady hráče, kteří drží za jeden provaz a upřednostňují týmový úspěch před vlastním pohodlím. "Bohemka neprožívá jednoduché období a my jsme tu od toho, abychom bojovali. Vyčistili jsme kabinu od hráčů, kteří nechtěli určité věci kousat a bojovat. Žádné rozmazlené dámičky a frajírky tam nemáme. Teď je naše největší síla v tom, že máme hráče, kteří chtějí hrát fotbal a něco dokázat," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud