25. dubna 2011 • 22:21

Plzni došly v závěru síly, soudí Kisel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezlomná snaha Slavie a také ubývající síly Plzně byly podle slávistického kapitána Karola Kisela hlavní důvody, proč dohrávka 25. kola nejvyšší soutěže skončila nerozhodným výsledkem 2:2. Kisel si všiml, že v závěru protihráčům docházely síly, nestačili proto odrážet nápor hostů, kteří dvěma rychlými góly sebrali Západočechům výhru.



Čtyřiatřicetiletý Kisel chválil spoluhráče za to, jakým způsobem šli za možností v Plzni bodovat. "Už v úvodu zápasu jsme hráli velmi dobře, ale pak jsme po prvním gólu trochu ubrali. Plzeň byla nahoře, my nedokázali už tak zachytávat její kolmé akce. Jenže brzy jsme se vzpamatovali a konec poločasu už byl znovu lepší," vrátil se slovenský záložník k fázi zápasu, kterou lépe zvládli domácí.

Podle Kisela i proto, že Plzeň vedla po neodpískaném ofsajdu. "A k tomu nám rozhodčí odepřel penaltu po zákroku Rezka na Kaufmana, který se dal rozhodně pískat. Naštěstí jsme od 60. minuty šli herně nahoru a Plzeň jsme dostali pod tlak. Dlouho jsme se nemohli prosadit, ale v závěru jsme byli odměněni. Podle mě i proto, že domácím došly síly. Neměli už tolik síly presovat a my měli ve středu hřiště mnohem více prostoru," řekl Kisel.

Trubila se sbírá z trávník
Trubila se sbírá z trávník


Zisk bodu ho potěšil i proto, že tým prokázal charakter v době, kdy některé hráče trápí finanční potíže a není jasné, co se s klubem v nejbližší době stane. Kapitán mužstva ale věří, že už v nejbližších dnech bude znám nový majitel a fotbalisté znovu začnou brát za svoji práci výplatu.

"Určitě bychom si to zasloužili. Uvidíme, co se v týdnu stane, s čím za námi vedení přijde. Od minulého týdne ale nové informace nemáme," dodal šéf slávistické kabiny a nechtěl předvídat ani další kroky, pokud by funkcionáři znovu neslnili slib.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud