16. května 2011 • 23:12

Střelec Koreš: Prázdné tribuny? Jako přátelák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie a Příbrami dnes kvůli trestu pražského klubu za výtržnosti fanoušků v nedohraném pohárovém duelu s Olomoucí okusili, jaké je to hrát prvoligový zápas bez diváků. Pražané srovnávali utkání před liduprázdným hledištěm v Edenu s přípravnými zápasy a ocenili, že je aspoň za brány Synot Tip arény přišlo podpořit přibližně 150 fanoušků. Věří, že jim výhrou 3:2 udělali radost.



"Je to škoda pro fotbal hrát bez diváků. Já osobně jsem si ten zápas neužil tak, jako když jsou diváci na stadionu," řekl novinářům běloruský bek Vitali Trubila.

"Bylo to něco jako přátelák, zápas bez emocí," uvedl záložník Štěpán Koreš. "Fanoušci vás povzbudí, když vám docházejí síly, o to to dnes bylo těžší. Ale zvládli jsme to," pochvaloval si mladík, který už ve druhé minutě otevřel skóre.

Po vedoucí brance běžel pod prázdnou severní tribunu, kde obvykle stojí slávistický "kotel", a z legrace dělal oslavná gesta, jako kdyby na místech byli fanoušci.


"Už v kabině jsem si dělal srandu. Viděl jsem na YouTube video, kde hráč tohle udělal. Radoval se, jako kdyby tam bylo 50 tisíc fanoušků, a pak tam byl záběr na tribunu, kde nikdo nebyl. Tak jsem to taky udělal," líčil Koreš.

Další úsměvnou vsuvku si slávisté nechali na konec utkání. Po závěrečném hvizdu se vypravili k prázdné tribuně a společně "pumpovali", jako když oslavují s fanoušky.

Děkovačka mířila k manželům Štěpánkovým, kteří si rezervovali pokoj v hotelu Iris, odkud je vidět na hřiště. "Jezdí s námi na každý zápas, na soustředění, vozí nám po zápase nějaké dobroty. Jsou to kovaní slávisté, tak jsme jim zamávali," řekl Koreš.

Fanoušci Slavie přišli před stadion
Fanoušci Slavie přišli před stadion


Slávisty těšilo, že je aspoň před stadion přišlo povzbudit přibližně 150 nejvěrnějších. Fandění doléhalo až na trávník. "Nějaké pokřiky jsme slyšeli. Fandové nic neviděli, přesto přišli fandit. Určitě jsou rádi, že jsme získali tři body," řekl Koreš.

"Víme, že fanoušci za námi stojí. Škoda toho, co se stalo, ale jinak si na ně nemůžeme stěžovat. Všechno prožívají s námi a klobouk dolů, že přijdou za brány stadionu. Doufám, že až si odpykáme zbytek trestu, tak nás zase poženou vpřed," připomněl Koreš, že bez diváků bude hrát Slavia ještě v poslední kole s Bohemians 1905 a pak v úvodním domácím duelu další sezony, pokud Pražané dodatečně získají licenci pro příští ročník.

Dnešní počínání slávistického "kotle" ocenil i kouč Michal Petrouš. "Ceníme si toho, že přes to, co se stalo, zůstali věrní, našli si cestu za brány stadionu a povzbuzovali tímto způsobem," řekl Petrouš.

Při zápase se snažil liduprázdné hlediště nevnímat. "Oprostil jsem se od toho, nevnímal jsem to nijak dramaticky. Prostě jsme to museli brát jako fakt, pro oba týmy to bylo stejné. Jednu výhodu to mělo - hráči slyší pokřiky trenérů, když chtějí," uvedl s úsměvem Petrouš.

Slyšet ovšem byly i jednotlivé výkřiky hráčů, a tak si fotbalisté museli dávat pozor na neslušná slova. "Museli jsme si dávat pozor, abychom neřekli něco sprostého. Během emocí se to objevuje v každém hráči. Navíc to pískala paní Damková, takže by to nebylo ani vhodné," podotkl Koreš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud