21. května 2011 • 05:00

Plzeň si je titulem jistá: Tři dny budeme pít!

Autor: kre
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tu první mečbol! Plzeň podává na vítězství ve fotbalové lize. Pokud dnes (17:30, ČT4) Západočeši v předposledním kole soutěže doma porazí Ostravu nebo Sparta (ztrácí 4 body) nevyhraje v Ústí, mohou narazit bečky piva a začít zapíjet premiérový titul. Horváth a spol. o triumfu nepochybují. Oslavy už jsou naplánované! „Tři dny v kuse budeme pařit,“ řekl Blesku jeden z hráčů.



Foto 

5 důvodů, proč Západočeši porazí Ostravu

1. Dobré vztahy mezi kluby

V dresu Plzně hrávali ostravští Šmejkal, Daněk a Varadi, za vedoucí tým ligy teď nastupují někdejší baníkovci Rajtoval, Bystroň, Neuwirth. Navíc kouč Západočechů Pavel Vrba dělal v Ostravě v minulosti asistenta trenéra.

2. Výhoda domácího prostředí
Ze čtrnácti zápasů v domácím prostředí jich Plzeň deset vyhrála a jen čtyřikrát remizovala. Dnes bude ve Štruncových sadech vyprodáno, a nadšení diváci tak poženou své miláčky za historickým titulem. Ovšem pozor – Plzeň doma naposledy porazila Ostravu v roce 1998!

3. Zkušenosti hráčů s titulem
Pavel Horváth, Jan Rezek, David Bystroň…  Tihle borci už zažili, jaké je to získat mistrovský titul, a vědí, jak udělat ten nejtěžší, poslední krok. „Máme formu. Není důvod mít nějaké obavy,“ vyjádřil se plzeňský kapitán Horváth.


4. Marná Ostrava
Prohra, remíza, prohra, remíza, remíza, výhra, remíza, remíza. To jsou poslední výsledky kdysi slavné Ostravy. Patří vůbec k nejhorším týmům jarní části soutěže. Slabému Baníku navíc bude chybět několik hráčů ze základní sestavy.

5. Revanš za rok 2004?
Když se stal Baník před 7 lety mistrem, pomohla mu i výhra 2:1 s Plzní. Spekulovalo se, že byl výsledek domluven. Podezření z korupce se nepotvrdilo, ale po hospodách se šušká, že je čas splatit staré dluhy.

Oslavy plzeňských fotbalistů po cenné venkovní výhře 1:0 nad Teplicemi
Oslavy plzeňských fotbalistů po cenné venkovní výhře 1:0 nad Teplicemi


Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud