29. července 2010 • 14:56

Trest za plivanec: Řepka nesmí hrát

Autor: ČTK, spo, pj
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Řepka potrestán! Disciplinární komise fotbalového svazu mu kvůli plivanci s okamžitou platností pozastavila činnost. Přesnou výši trestu se Řepka dozví až 5. srpna.



"Disciplinární komise prostudovala zápis rozhodčího a delegáta a shlédla videozáznam. Na základě záběrů České televize, které jsou průkazné, konstatovala, že došlo k hrubému nesportovnímu chování," řekl mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Stačilo, aby Tomáše Řepku nezachytila kamera a plivanec na záložníka Slovácka Ladislava Volešáka by nikdo neviděl. Jediný záběr ovšem sparťanského kapitána usvědčil.

Jednoznačný důkaz: Řepka plivnul na Ladislava Volešáka
Video se připravuje ...

"Komise s ním zahájila disciplinární řízení a zároveň mu zastavila závodní činnost, a to s okamžitou platností," potvrdil Kolář.

Podle něj se Řepkovi bude vyměřovat trest podle příkladového sazebníku, kde je hrubé nesportovní chování, jak komise Řepkův čin ohodnotila, stanovena sazba zákazu startu na dva až osm zápasů.

Sparta přijala verdikt disciplinární komise přijala bez námitek. Řepka je podle tiskového mluvčího klubu Ondřeje Kasíka připraven příští čtvrtek dorazit na jednání, kde by se měl dozvědět, jak bude potrestán.

"Sparta i Tomáš rozhodnutí komise akceptují. Nemáme problémy se za týden zúčastnit zasedání komise," uvedl Kasík.

Vedení Sparty prý Řepkův incident už také projednávalo a kapitán týmu byl potrestán, postih však klub odmítl konkretizovat.

"Pro Tomáše vyplývají interní sankce z jeho profesionální smlouvy," řekl Kasík na adresu hráče, jenž má za sebou řadu disciplinárních prohřešků.

Přehled těch největších najdete zde:


„Disciplinární komise prostudovala zápis rozhodčího a delegáta a shlédla videozáznam. Na základě záběrů České televize, které jsou průkazné, konstatovala, že došlo k hrubému nesportovnímu chování.

Jednoznačný důkaz: Řepka plivnul na Ladislava Volešáka
Jednoznačný důkaz: Řepka plivnul na Ladislava Volešáka

Vstoupit do diskuse
18

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud