2. srpna 2010 • 19:57

V Příbrami gól nepadl, Olomouc si odváží bod

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami remizovali v dohrávce třetího ligového kola s Olomoucí bez branek a promarnili šanci jít do čela tabulky. Oba týmy si připsaly pátý bod v nové sezoně a zůstávají bez porážky.



Hanáci byli v dnešním duelu u Litavky jednoznačně aktivnější, ale obrannou tvrz středočeského klubu neprolomili. V největší šanci selhal chvíli po pauze Petr.

Mladý olomoucký brankář Blaha tentokrát dostal přednost před zkušenějším Drobiszem, při prvním startu v sezoně se však povětšinou nudil. Příbramští od začátku zatáhli obranný blok hluboko na svou polovinu a čekali, co předvede soupeř, který v minulém kole čtyřmi góly zničil vicemistra z Jablonce.

Michal Klesa bojuje o míč s hostujícím Hořavou.Foto Michal Beránek (Sport)


Sigmě dobývání domácí tvrze příliš nešlo. V sedmdesáti procentech času sice držela míč, ale kombinovala jen po vápno, kde narážela na zhuštěnou defenzivní zeď Středočechů.

V deváté minutě rozhýbal olomouckou hru šikovnou kolmou přihrávkou Janotka, Šultes z první zacentroval a nabíhajícímu Hubníkovi nechybělo k míči mnoho. Autor hattricku proti Jablonci se dostal ke střele o čtyři minuty později, ale Hrušku příliš neprověřil.


Středočeši spoléhali na stejnou taktiku, jaká jim vynesla tři body v Teplicích - na dlouhé nákopy dopředu a rychlé brejky. Jeden z nich Příbrami ve čtrnácté minutě málem vyšel. Kapitán Huňa si naběhl na kolmici ze středu hřiště a mohl jen litovat, že špatně převzal a zpracoval míč.

Hanáci narušili domácí obranu až sérií rychlých přihrávek ze závěru první půle. Do odraženého centru se položil Bajer, ale příbramskou houštinu těl nepropálil. Na opačné straně poprvé provětral Blahu střílející Jurdík.

Huňa se ocitl po jednom ze soubojů na zemi.Foto Michal Beránek (Sport)


Mnohem větší možnost promarnil Jurdík devět minut po pauze, kdy po Nohýnkově centru z levé strany pálil na zadní tyči hodně nepřesně. Vzápětí propásla největší šanci v zápase Sigma.

Po rohovém kopu zívala před Petrem opuštěná branka, ale olomoucký mladík mířil z metru vysoko nad.Příbram i po přestávce hlavně bránila a po hodině hry se zdálo, že jí začínají docházet síly. Jenže Hanáci se k brankovým šancím s výjimkou standardních situací nemohli propracovat.

Naopak v závěru se Příbramští na chvíli vymanili z tlaku a dvakrát zahrozili. V 74. minutě však střílel Jakub Štochl do odkryté branky v těžké pozici a netrefil dobře míč, v závěru Ricka svoji možnost prováhal. Sigma už další šance nevymyslela a nezlomila tak jedenáct let dlouhé čekání na výhru v Příbrami.

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 0:0


Rozhodčí: Matějek - Chytil, Teuber. Bez karet. Diváci: 3126.

Sestavy:

Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa (86. M. Štochl), Tarczal, Videgla, Pleško - Jurdík (61. Wágner), Huňa. Trenér: Hřídel.

Olomouc: Blaha - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Kaščák (75. Melinho), Hořava - Šultes (78. Vašíček), Hubník, Petr (86. Navrátil). Trenér: Psotka.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Příbramští doma proti Olomouci zopakovali dva týdny starou bezbrankovou remízu s Ostravou a v součtu s výhrou z Teplic zvládli náročný začátek sezony bez porážky. "To je určitě potěšující. Musím ale říct, že jsme dnes uhráli velmi šťastný bod proti velmi kvalitnímu soupeři. O kvalitách Olomouce jsem samozřejmě věděl, ale musím říct, že mě překvapila. Byla ještě lepší, než jsem si myslel," řekl domácí kouč Martin Hřídel.

Příbram se podle něj nemohla s Olomoucí pouštět do příliš otevřené hry. "Nechtěli jsme udělat stejnou chybu, jakou udělal před týdnem Jablonec," připomněl předešlou domácí výhru Hanáků 4:1.

"Olomouc je zřejmě nejsilnější v lize v rychlých protiútocích. Dalo se hrát víc dopředu, ale bohužel jsme dnes nebyli dobří v přechodové fázi. Hrozně moc jsme ztráceli míče," doplnil Hřídel.

Olomouci chyběl jediný gól k tomu, aby se opět vrátila do čela tabulky. Proti úporné příbramské obraně se však Sigma neprosadila. "Očekávali jsme, že takhle nějak bude zápas vypadat, že soupeř nebude hrát moc dopředu. Nám se nedařily souboje jeden na jednoho, vytvářeli jsme si málo šancí a ani kombinací jsme se neprosadili," uvedl olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

"Chtělo to víc zjednodušit hru, soustředit se na odražené míče. Měli jsme být trpělivější. Šance jsme si vytvářeli prakticky jen po standardních situacích a vždy nám chyběl kousek," dodal Psotka.


Huňa se ocitl po jednom ze soubojů na zemi.
Huňa se ocitl po jednom ze soubojů na zemi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud