15. srpna 2010 • 09:22

Kouč Baníku Koubek: Dostali jsme laciné góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostrava nenapravila debakl ze Sparty, doma Olomouci podlehla 1:2. Kouče Miroslava Koubka zvedl ze židle rozhodující gól, který Baník inkasoval 13 minut před koncem po hlavičce Rossiho. "Druhý gól mi hrozně vadí. Znegoval celé naše úsilí. Přišel v době, kdy už i Sigma toho měla dost a já cítil, že bychom z brejku mohli udeřit," řekl Koubek.



Viníka nejprve nechtěl označit, ale pak připustil, že situaci nezvládl brankář Daněk. "On je pán malého vápna, musí to tam všechno kolem zbourat. Když jsem viděl, jak míč pomalu letí do šestnáctky, říkal jsem si, že je to v pohodě, a pak jsem se šokem zjistil, že míč spadl do brány," prohlásil Koubek.


Podle něj však soupeř prokázal vyzrálejší fotbalový projev. "Obraz hry byl očekávaný, Sigma má vyváženější hru. Vyhrál soupeř, který má větší fotbalovou sílu. Ale dalo se s ním hrát. Dostali jsme bohužel strašně laciné branky," dodal Koubek.

Olomouc se dočkala prvního vítězství venku. "Jsem hrozně spokojený, že jsme získali tři body. Hlavně za výkon, který byl s velkým srdcem a nasazením," liboval si trenér Zdeněk Psotka.

"V první půlce jsme se snažili hrát ještě hru, která je nám vlastní, kombinaci s krátkou přihrávkou. Ve druhém poločase přibylo soubojů, my jsme brejkové situace neřešili dobře. Hlavně v závěru, kdy jsme spoustu finálních řešení uspěchali. Ale díky tomu, že jsme druhý poločas odpracovali a všechny souboje podstoupili na sto procent, si odvážíme tři body," dodal Psotka.

Zleva Tomáš Marek (Ostrava), Jakub Petr (Olomouc), René Bolf (Ostrava) a Jan Navrátil (Olomouc)Foto ČTK


Vůbec nečekal, že Sigma dvakrát udeří ze standardních situací. "Je to pro mě překvapení, Baník má silné mužstvo při standardkách, ať v ofenzivě nebo defenzivě," podotkl Psotka.

Vyrovnávací gól Baníku v nastaveném čase první půle prý na hru jeho celku vliv neměl. "Nejsme v situaci, kdy by nás to mělo položit. My jsme momentálně v dobrém rozpoložení, nás to spíše vyburcovalo. Baník ale měl v závěru šance, byl hodně silný," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud