Pavel Janega
19. srpna 2010 • 14:06

Chovanec pod palbou. Odejdi, bouří se fanoušci

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastal čas vyměnit trenéra. Fanoušci fotbalové Sparty se na oficiálních stránkách klubu bouří a apelují na vedení, aby radikálně zasáhlo proti hlavnímu kouči a generálnímu sportovnímu manažerovi Jozefu Chovancovi. „Už se na to nedá koukat,“ píše mnoho letenských fanoušků na www.sparta.cz.



Hodně nesparťansky v těchto dnech působí diskusní fórum na klubovém webu, kde převážná většina fanoušků šije do trenéra Jozefa Chovance.

Po prohře se Žilinou (0:2) v play off Ligy mistrů mu vyčítají snad všechna rozhodnutí, která za poslední léta učinil.

Jejich nejčastější argumenty? Nekoukatelný fotbal, divný styl, bezkoncepční práce, nuloví náhradníci, ustupování hvězdám, výmluvy, alibismus…

„Chovanec je starší pán a egoista, který si myslí, že svou práci dělá dobře a nejlíp. Má na to právo, ale výsledkově je mu to na prd,“ napsal fanoušek pod přezdívkou ‚gagarin‘.

Jozef Chovanec, trenér fotbalové Sparty.Foto Michal Beránek SPORT

Několik jich dokonce zastává názor, že Spartu herně předčívá třetina týmu tuzemské ligy. „Hlavně Plzeň, to je bez debat,“ myslí si ‚KodetOberhel‘.

Ten dokonce přednesl na sparťanských stránkách body, kvůli kterým by měl Chovanec okamžitě skončit.

1) Ustupuje pseudohvězdám a omlouvá jejich výstřelky.
2) Nenasazuje neoblíbence Zemana a Jeslínka.
3) Hráči nehrají na svých obvyklých postech – Kadlec, Lačný.
4) Typologicky špatný výběr posil.

„To vše se rovná neskutečně neschopný GSM (generální sportovní manažer) Chovanec. Pokud bude nadále u týmu, nemáme šanci hnout se z místa,“ dodal.

Letenský kouč po utkání se Žilinou uvedl, že důsledkem prohry byla absence klíčových hráčů. Fanoušci s tím ale nesouhlasí.

„Neříkal jste, že máme všechny posty adekvátně zdvojené? A co teda v úterý?“ ptá se naštvaně další fanoušek, který otázky doprovodil vulgárními výrazy.

Jozef Chovanec, trenér fotbalové Sparty.Foto Michal Beránek SPORT

Příznivců Sparty, kteří se nebojí použít tvrdá a sprostá slova, je mimochodem nespočet. A to jen proto, aby se zbavili vzteku ze současných výsledků.

„Od doby, co Pepa nastoupil na lavičku, nemá Sparta svou tvář. Hrajeme fotbal na náhodu. A ten se už nehraje ani na Aljašce,“ napsal ‚NitramMada‘.

„Je to horší. Chovanec je prokletí. Ve Spartě je od roku 2006, tedy od sezony, kdy jsme naposledy postoupili do Ligy mistrů. Takže je to jasné,“ doplnil ‚LukyACS‘.

Fanouškům očividně trpělivost došla. Dojde i vedení klubu? „Spíš se vyhraje nad Plzní a na všechno se zapomene,“ utrousil rozhořčený ‚Newmannn‘.

Diskuze fanoušků Sparty o Jozefu Chovancovi na www.sparta.cz:

Chce to vážně vyměnit trenéra. Je to bez nápadu, prapodivný systém, výmluvy, alibi. Takhle se Sparta nehne z místa a naopak půjde do průměru, což úterek jasně naznačil. Ale jakého trenéra by Sparta přivedla?
(armin)

Proberte se! Pokud vážně chcete, aby Sparta fungovala a hrála v pohárech, tak to půjde jedině bez lidí jako je p. Chovanec, Stejskal atd.! Už je opravdu na čase si přiznat, že tahle parta na to nemá a poslat je pryč.Takhle fungovat v práci já, tak už stojím dávno na pracáku! (XPAND)

Pane Křetínský, vy jste s tou bídou opravdu spokojen? To snad ne… Chovanec ven! (Ondra888)

U nás je problém v trenérovi. Hrajeme chaoticky a Pepa spoléhá ani sám neví na co. Třeba Rilke by byl rád, kdyby u nás byl vůbec na lavičce. Ale Pepa by tady zazdil i Messiho. A ještě má odvahu se vymlouvat, že musíme hrát soboty, úterý apod. Od čeho hráči mají přípravu a tréninky? Nemají natrénováno vůbec nic. Po tomhle výkonu měl okamžitě rezignovat. On sestavoval kádr spolu s dalšími a má mít na lavičce takové hráče, kteří mají právo nosit dres Sparty a hrát za ní. (Liaro)

Prostě hrůza. Chovancův systém a la posera. Vyrazit ho a dosadit Pavla Vrbu. Udělat všechno pro to, aby nás byl ochoten trénovat. I když nevím, Plzeň je momentálně fotbalově jinde než my. Pod ním bychom ale šli nahoru. Chovanec je tady dlouho a jeho systém nikde. Pořád jenom výmluvy a kecy. Taky bych najal kondičního trenéra a přitvrdil tréninky. Evropě se vyrovnáme jedině fyzičkou. A když si nějaký hráč otevře hubu (klidně i Řepka), tak nazdar končíš. (spartais)

Pokud bude další prohra znamenat konec Pepka, tak s těžkým srdcem říkám ANO! (Packa1)

Jozef Chovanec, trenér fotbalové Sparty.Foto Michal Beránek SPORT


Nebuďte naivní. Ten to prostě nepoloží. Je sám sobě šéfem a může si dělat, co chce. To jsou naděje vás tady na fóru, ale Jozef prostě ve Spartě bude působit a tahat za nitky ještě dlouho. A pokud bude chtít udělat nějaký gesto, tak se posadí do kanceláře a stejně to zase bude řídit. (spartas)

To není vina hráčů, ale trenéra, co za styl se hraje. Nemoderní a nekoukatelný fotbal, je mi líto fanoušků na stadionu, že se na to musí dívat. (Roggi)

Dokud se bude hrát tímto Pepovým nechutným stylem, na stadionu mě nikdo neuvidí a předpokládám, že s tímto názorem nejsem sám. Já si svých peněz vážím a takové diletantství podporovat v současné době nehodlám. A to jsem fanouškem ACS již 30 let a byl jsem za to dobu na stovkách zápasů. Je to bolestné, ale je čas na změnu. Děkujeme a odejděte, pane Chovanče. (xeen)

Běžte se přihlásit na pracák. (ps246829)

Pokud Chovanec ihned nerezignuje, tak to bude nadále pokračovat a to hned výpraskem od Plzně a doražením v Žilině. Pane trenére připomeňte si jedno české pravdivé přísloví RYBA SMRDÍ OD HLAVY proto IHNED podejte demisi! (janosik)

Zastánci Jozefa Chovance:

Ten, kdo píše, aby Chovanec rezignoval, je naprostý magor. To se umí jen tady v Česku po dvou nepovedených zápasech odvolat trenéra. Prostě trapárna. A jestli Chovanec odejde, tak se prokáže, jaký jsou ve Spartě amatéři (sevi)

Chovance bych hned nevyhazoval jako většina z vás. Určitě to takhle nechtěl, ale naštval mě, že dal na levou stranu Lačného a ne Zemana. V postup ještě trošku doufám, když třeba dáme hned na začátku gól a Žilina nebude mít den. Pak by to mohlo klapnout.
(erny)

Všichni, co tady křičíte „Chovanec ven“ spadněte zpátky na zem. O tom, že to byl v úterý hnus a bída, není pochyb. Stejný hnus by to byl od jakéhokoliv klubu, který by neměl v sestavě 5 a více stabilních hráčů. To je prostě fakt a jestli si to někdo nedokáže přiznat, tak asi nikdy fotbal nehrál. Problémem nebyl Chovanec, ale absolutně odevzdaný výkon od těch, co byli na hřišti. (mikka)

Vstoupit do diskuse
12

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud