27. srpna 2010 • 19:28

Hubníkův lob připravil Slavii o další body

Autor: ČTK, tbl
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sigmy Olomouc udrželi ligovou neporazitelnost i po předehrávce sedmého kola na hřišti Slavie, kde se štěstím remizovali 1:1. Pražané téměř celé utkání útočně laděného soupeře k ničemu nepustili, od 56. minuty vedli po střele Jaroslava Černého, ale jedenáct minut před koncem o výhru přišli. Chybu finského brankáře Jaakkoly potrestal chytrým obloučkem Hubník, který se s šesti góly dostal do čela tabulky kanonýrů.



Slávistický kouč Karel Jarolím musel vinou zranění výrazně překopat sestavu. Na stopera se stáhl jindy defenzivní záložník Ragued a poprvé v sezoně nastoupili Koreš a Dembélé. Mladý středopolař z Mali si dokonce odbyl premiéru ve slávistickém dresu, ale nervozitu rychle setřásl a od úvodu patřil k nejaktivnější hráčům na trávníku.


Poprvé se Dembélé ukázal po čtvrthodině, kdy povedenou ranou zpoza vápna pořádně protáhl hostujícího brankáře Blahu. Slavia neměla na hřišti jediného "čistokrevného" útočníka, přesto se v mnoha hráčích dostávala do ofenzivy. Jindy útočná Olomouc čelila tlaku, na jaký není v této sezoně zvyklá, a ve hře dopředu působila téměř celou první půli neškodně.

Naopak slávisté viditelně toužili jako první v sezoně získat skalp Hanáků. Ve 22. minutě Kisel krásně přepustil Korešovu přihrávku z pravé strany na volného Jandu, kterého ovšem v poslední chvíli zablokovala olomoucká obrana. O chvíli později přišel druhý velký moment Dembélého - po centru Jaroslava Černého se akrobaticky položil do míče a Sigmu uchránil od pohromy jen pohotový Blaha.

Hanáci poprvé zahrozili až v nastaveném čase úvodního dějství. Na rohový kop si naskočilo několik hráčů, Dreksa ani Rossi však prostor mezi tyčemi netrefili.

Fanouškům s koučem už dochází trpělivost
Fanouškům s koučem už dochází trpělivost


Po pauze hosté na chvíli přidali, ovšem slávisté jejich zvýšenou aktivitu rychle utnuli. V 52. minutě málem zaskočil hostujícího gólmana Kisel, chytrou a překvapivou střelou z velké dálky jen těsně minul pravou tyč. Další dalekonosný pokus už poslal Pražany do vedení. Jaroslav Černý napřáhl z necelých třiceti metrů a i když si Blaha na míč u pravé tyče sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil.

Olomoučtí museli tvořit a dlouho se jim to příliš nedařilo. Vepřek mířil z přímého kopu mimo, čtvrthodiny před koncem zase nekrytí Hubník s Petrem netrefili míč. Přesto nakonec Sigma vybojovala šťastný bod, když chybujícího Jaakkolu, který zbytečně vyběhl příliš z branky, přehodil obloučkem ze strany Hubník. Hanácký střelec tak oslavil 150. zápas v lize a posunul se do čela tabulky střelců.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

Branky: 56. J. Černý - 79. Hubník. Rozhodčí: Bílek - Teuber, Urban. ŽK: Ragued, J. Černý (oba Slavia). Diváci: 5794.

Slavia: Jaakkola - Čelůstka, Ragued, Trapp, Hubáček - Koreš (78. Belaid), Dembélé, Kisel, J. Černý - Janda (45. Hora), M. Černý (89. Zákostelský). Trenér: Jarolím.

Olomouc: Blaha - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Navrátil - Petr (90. Machalický), Hubník (83. Vašíček), Šultes (57. Hořava). Trenér: Psotka.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud