8. října 2010 • 10:00

Slavia dostala pokutu za pyrotechniku na derby

Autor: čtk, ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia dostala pokutu 30.000 korun za špatnou pořadatelskou službu v pražském derby se Spartou. Disciplinární komise fotbalového svazu potrestala klub za to, že se fanouškům povedlo na stadion v Edenu pronést a následně na tribunách použít velké množství pyrotechniky.



"Slavia Praha byla již po utkání s Libercem písemně upozorněna, že pokud se problémy s pyrotechnikou budou opakovat, bude potrestána v souladu s disciplinárním řádem," uvedl sekretář disciplinární komise René Příhoda po čtvrtečním zasedání.

Postih za stejné provinění hrozil také Bohemians 1905 po utkání s Baníkem Ostrava. Druhý tým, který využívá vršovickou Synot Tip Arénu, však potrestán nebyl. "Zástupci Bohemians 1905 předložili materiály, které poukazovaly na jejich přípravu na utkání a disciplinární komise uznala jejich argumentaci, že pro bezpečnost zápasu udělali maximum," řekl Příhoda.

Disciplinární komise také zahájila řízení s Mladou Boleslaví kvůli pouštění hudebních spotů v průběhu domácích utkání a nevhodným komentářům klubového hlasatele během zápasů.

Slovácko přišlo na jeden zápas o obránce Tomáše Košúta, který dostal trest za zmaření zjevné brankové příležitosti. Košút byl vyloučen v 25. minutě utkání s Baníkem Ostrava (1:2) za hru rukou. Slovácko proti tomu po zápase podalo protest, ale neuspělo.

Kvůli čtyřem žlutým kartám v sezoně budou v jednom utkání chybět Martin Husár (Brno), Pavel Lukáš (Bohemians 1905), Admir Ljevakovič (Teplice) a Lukáš Vácha (Liberec).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud