15. října 2010 • 17:06

Chci Příbram předělat, říká kouč Nádvorník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami dali v úvodních jedenácti kolech prvoligové sezony pouze šest gólů a kvůli špatné produktivitě přišli po třetině soutěže o odvolaného kouče Martina Hřídela. Jeho nástupce Roman Nádvorník, který zamířil k Litavce v reprezentační pauze z druholigového lídra Vlašimi, chce ze svého nového mužstva nálepku defenzivního týmu sejmout.



"Sám jsem zastáncem útočného fotbalu a doufám, že se mi povede Příbram trošičku předělat, aby hrála více útočně a aby dávala víc gólů," řekl v dnešním rozhovoru s ČTK Nádvorník.

V Příbrami se natrvalo zabydlel teprve o uplynulém víkendu po sobotním utkání druhé ligy, v němž se výhrou nad Duklou Praha rozloučil s působením na lavičce Vlašimi. Nad nabídkou váhal tři dny.

"Bylo to hodně těžké, protože Vlašim je moje srdeční záležitost," připustil."Hrál jsem tam a teď jsem ji trénoval. Dokázali jsme postoupit ze třetí ligy, v prvním ročníku jsme skončili sedmí a teď vedeme druhou ligu. Bylo velmi těžké v takovéhle situaci odcházet, na druhou stranu prvoligová nabídka se neodmítá. V Příbrami je dobré zázemí, také proto jsem se rozhodl, že to přijmu," uvedl Nádvorník.



Své nové svěřence poprvé vedl v pondělí a věří, že zlepšení v útočné fázi bude patrné už v neděli v Jablonci. "Šest gólů za jedenáct kol je opravdu hodně málo. V týdnu jsme se snažili zapracovat na tom, aby hráči měli větší odvahu směrem dopředu, aby se jich víc zapojovalo do útočení," pokračoval Nádvorník.

"Myslím, že je to převážně o myšlení hráčů, o tom naladit je útočně. I když prohráváme o dva góly, tak prostě musíme tři dát," naznačil Nádvorník, že nehodlá ustoupit od ofenzivního pojetí z Vlašimi, která dala ve druhé lize skoro čtyřikrát více gólů než Příbram.

Celek od Litavky má podle Nádvorníka dostatečně kvalitní útočníky, kteří jsou schopni střílet branky. "Stačí se podívat na Huňu. Loni, předloni dal deset gólů, letos jen jeden. On ty góly umí střílet, jen se mu prostě nějakou momentální indispozicí nedaří. Navíc ho příliš hráčů nedoplňovalo, takže to měl složité, když byl v útoku sám," podotkl sedmatřicetiletý kouč, po olomouckém Zdeňku Psotkovi druhý nejmladší v lize.

Na svou premiéru v nejvyšší soutěži na hřišti Jablonce se hodně těší. "Doufám, že se nám povede něco přivézt. Doufám také, že se Jablonec v té reprezentační přestávce výrazně nezvedl. Nedaří se jim podle představ a já věřím, že toho dokážeme využít," řekl Nádvorník.

Svůj nový klub by chtěl posunout do klidného středu prvoligové tabulky. "Cíle jsou jasné - zachránit se v soutěži a hrát trošičku víc útočný a atraktivní fotbal. A bylo by samozřejmě krásné, kdyby se Vlašimi povedlo postoupit do ligy a příští rok bychom si s ní zahráli zápas," dodal Nádvorník, který se v Příbrami upsal do konce příští sezony.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud