17. října 2010 • 17:23

Jablonec nasázel Příbrami pět gólů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiéra trenéra Romana Nádvorníka na lavičce fotbalistů Příbrami skončila debaklem 1:5 na půdě Jablonce. Severočeši od začátku utkání dominovali a jen vinou jejich nepřesné koncovky nebyl výsledek ještě vyšší. Dvakrát se prosadil útočník Pekhart, který potvrdil svou střeleckou formu a z posledních čtyř soutěžních zápasů se trefil šestkrát.



Nádvorník při své ligové premiéře poslal do hry totožnou sestavu, s kterou Příbram v minulém kole doma porazila České Budějovice. Hosté se v Jablonci po celé utkání převážně bránili a v první půli velmi úspěšně, neboť domácí borce nepustili do zakončeni. Vyjma 11. minuty, ve které po akci Loučky střílel Vošahlík, ale mířil nad.

Až v závěru poločasu se jablonečtí hráči přeci jen častěji dostali k ohrožení branky. Ve 40. minutě měl velešanci Lafata, ale branku netrefil a vzápětí pálil z hranice velkého vápna těsně vedle Kovařík. V poslední minutě první půle po další pěkné akci, přistrčil Jarolím míč Lafatovi, který se hezky uvolnil, ale levačkou Hrušku nepropálil. Z následného rohu se míč dostal na zadní tyč, kde číhal důrazný Pekhart, který dostal míč do příbramské sítě a zajistit domácímu celku poločasové vedení.

Krátce po změně stran trefil Zábojník tyč a další šanci měl Jablonec hned v zápětí, ale míč po slabém zakončení Loučky zalehl jeden z hráčů Příbrami.
V 52. minutě měli velkou šanci i hosté, ale brance Špit výtěčným zákrokem zabránil. Krátce nato ale domácí přidali druhý gól, když po akci Lafaty nekompromisně zakončil Kovařík. Domácí byli při chuti a v 62. minutě zvonila podruhé tyč příbramské branky, tentokrát ji trefil Jarolím.

Jablonec nadále utočila brankář Hruška se měl co ohánět. Čtvrthodiny před koncem se však k velkému sólu rozběhl Haurdič a i přes atak obránce Divíška vstřelil třetí gól. A o tři minuty později svítila na ukazateli skóre čtyřka, když Piták chytře přehodil brankáře Hrušku.

V závěru ještě pečetil jablonecké vítězství Pekhart. Hosté v poslední minutě alespoň snížili, když se z úhlu prosadil Klesa.

12. kolo první fotbalové ligy:
FK Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 5:1 (1:0)
Branka: 45. a 85. Pekhart, 55. Kovařík, 74. Haurdič, 78. Piták - 90. Klesa. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Lhoták. ŽK: Divíšek (Příbram). Diváci: 2455.
Sestavy:
Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Drsek, Jablonský - Vošahlík (66. Haurdič), Jarolím (74.Piták), Loučka, Kovařík (90. Hovorka) - Pekhart, Lafata. Trenér: Komňacký.
Příbram: Hruška - Plašil, J. Štochl, Nohýnek, Divíšek - Klesa, Macek (56. Borek), Tarczal, Pleško - Jurdík (66. Šlapák), Huňa (77. Ibe). Trenér: Nádvorník.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud