7. srpna 2011 • 21:21

Kdo zastaví Kweukeho? Sparta - Jablonec 2:1

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rébus, jak eliminovat sparťanskou mašinu na góly, hráči Jablonce nevyřešili. Leonard Kweuke se trefil i ve čtvrtém soutěžním zápase nové sezony a měl výrazný podíl na cenné výhře, která drží jeho tým na čele tabulky.



„Až bude u balonu Kweuke, musíme bít na poplach,“ prohlásil před šlágrem druhého kola jablonecký gólman Michal Špit.

Marně. Letenskými ochozy opět rezonoval pro soupeře zlověstný chorál: „Léo, Léo, Léo.“

To se v jedenácté minutě Libor Sionko báječnou fintou zbavil ve vápně Víta Beneše a Leonard Kweuke zatloukl jeho centr pohodlným volejem do sítě. První trefa kamerunského bijce přitom klidně mohla být už korunovací jeho hattricku.

Ještě neuběhla ani první minuta a Kweuke práskl do míče kousek za pokutovým územím. Jeho střelu ještě tečoval Beneš a Špit měl co dělat, aby míč vytlačil na roh.

Přesně o šedesát vteřin později měl Kweuke nabito opět, ale zblízka svou hlavičku do sítě nenacpal. Nicméně ve velmi krátké době potvrdil Špitova slova o tom, že brance soupeře dokáže být nebezpečný mnoha způsoby.

Kweuke navíc nejen góly střílí, ale i připravuje, což prokázal ve třicáté minutě. Vtipnou přihrávkou uvolnil do šance Sionka, který kombinaci vyšperkoval ideální pobídkou pro Marka Matějovského. Sparťanský dispečer neměl problém umístit míč přesně k tyči – 2:0! V hokeji by se za to Kweukemu počítala druhá asistence…

V tu chvíli měla Sparta zápas jasně ve své moci a o jejím vítězství nebyl vůbec důvod pochybovat.

Tomáš Řepka a Karel Piták (vpravo) se kryjí před míčem.
Tomáš Řepka a Karel Piták (vpravo) se kryjí před míčem.
Naštěstí pro hosty nemínil Kweukeho řádění nečinně přihlížet jejich elitní kanonýr – David Lafata. Nejlepší střelec uplynulého ligového ročníku využil toho, že Tomáš Řepka nedoskočil na báječný centr Jana Kovaříka a ještě do přestávky vrátil utkání náboj. V závěru utkání mohl Lafata dokonce vyrovnat, jenže ve své druhé vyložené šanci selhal.

Ale popořádku. Ve druhém poločase měl s Kweukem tu čest častěji druhý z jabloneckých stoperů, Petr Pavlík. A zřejmě už hodně dlouho se zkušeným borcem někdo tak necvičil. Tu jabloneckého kapitána Kweuke v tísni potupil drzou kličku, tu ho v drsném souboji zahodil jak zmuchlaný papír a upaloval na bránu.

Po jednom z dalších ostrých střetů s černým obrem zůstal Pavlík ležet na zemi a s tváří zabořenou do trávy se kroutil bolestí. Trvalo několik minut, než ho lékař uschopnil. Pavlík je ostrý chlapík, ale v tu chvíli vypadal jako dobitý boxer, kterému se zpět do ringu už ani nechce.

Závěrečný hvizd byl pro něj spíš než koncem nadějí na cennou remízu vysvobozením.

Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:1 (2:1)
Branky: 11. Kweuke, 30. Matějovský - 34. Lafata. Rozhodčí: Královec - Gallo, Marek. ŽK: Hušek - Loučka, Lafata, Beneš. Diváci: 9913.
Sparta: Blažek - Vidlička, Zápotočný, Řepka, Pamič - Hušek - Sionko (86. Kadlec), Matějovský, Vacek, Juhar (67. Podaný) - Kweuke. Trenér: Chovanec.
Jablonec: Špit - Štochl, Pavlík, Beneš, Jablonský - Kopic (79. Třešňák), Loučka, Vaněk, Piták, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud