1. října 2011 • 19:50

Dukla poprvé po návratu do ligy vyhrála venku, odnesl to Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly Praha otočili průběh utkání 9. kola na půdě Slovanu Liberec a ze severu Čech vezou premiérovou venkovní výhru v nejvyšší soutěži. Domácí vedli po poločase po brance Rilkeho, ale nevyužili řadu dalších šancí a po pauze za to pykali. Gedeon vyrovnal a sedm minut před koncem Lietava zaznamenal vítězný gól hostů na 2:1.



Liberci patřil první poločas, ale nedokázal si v něm vypracovat dostatečný náskok. Ve 12. minutě si domácí po kombinaci Štajnera s Rilkem připsali vedoucí gól a měli i další šance. Jenže Breznaníkova rána mířila mimo a v 23. minutě Vorel po Štajnerově střele vykopl míč z prázdné branky.

Hosté se rozjížděli až v závěru prvního poločasu, ale brankář Bičík si dokázal s několika nepřehlednými situacemi poradit, nejvíce práce měl s Vrzalovou ránou. Těsně před poločasem mohlo uhodit na druhé straně, kde se ale Rilke podruhé už neprosadil.

Severočeši sice v utkání vedli, ale nedočkaví fanoušci začali být nespokojení, že Slovan nepřidal i další góly, a pískotem mu to dávali najevo. Brzy na tom ale byl domácí celek ještě hůř, protože Gedeon vyrovnal.

Na domácí kopačky se najednou začala lepit nervozita a výpady Pražanů několikrát dostaly Slovan do úzkých. Lietava nejprve vystrašil libereckou obranu v 67. minutě, sedm minut před koncem jí pak tentýž hráč zasadil při brejku definitivní ránu gólem na 2:1. Hosté se nebáli útočit ani v závěru, Berger mohl přidat třetí gól, kterému zabránil skvělým zákrokem na poslední chvíli Bičík.

Liberec potvrdil, že domácí hřiště pro něj letos není výhodou, a ve stíhací jízdě za vedoucí Spartou znovu ztratil. Ze čtyř odehraných utkání pod Ještědem vyhrál Slovan pouze jednou. Dukla se radovala nejen z první výhry, ale i z prvních gólů mimo Julisku v soutěži. Záložník Gedeon se trefil v nejvyšší soutěži po šesti a půl letech.

9. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Dukla Praha 1:2 (1:0)

Branky: 12. Rilke - 62. Gedeon, 83. Lietava. Rozhodčí: Ardeleánu - Filípek, Moláček. ŽK: Vrzal, Svatonský, Rada (všichni Dukla). Diváci: 5320.

Sestavy:
Liberec:
Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Polák, Fleišman - Štajner, Vácha, Janů (76. Bosančič), Breznaník - Rilke, Rabušic (59. Hadaščok, 70. Nezmar). Trenér: Šilhavý.
Dukla: Rada - Pospíšil, Vorel, Švejdík, Vrzal - Malý (74. Přeučil), Gedeon, Hanousek (90. Mikula) - Berger, Lietava, Svatonský (46. Pázler). Trenér: Kozel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud