4. ledna 2012 • 15:40

Všechno jinak! Plzeň couvla a Řepkovi oznámila: Nechceme tě!

Autor: iSport.cz, kah, jon
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Řepka nepřestupuje do Viktorie Plzeň. A je to definitivní. Bývalý sparťan mistrovský klub podle informací iSport.cz neposílí. Západočeský klub svůj verdikt již sdělil i samotnému hráči.



Pro fanoušky Plzně znělo spojení Řepka-Viktoria nejprve jako dobrý silvestrovský vtip. Jenže pak vedení mistrovského klubu potvrdilo: Ano, Řepku chceme.

Od té chvíle začaly s 38letým stoperem námluvy, které dnes měly vyvrcholit podpisem smlouvy. Jenže vedení Plzně na poslední chvíli couvlo a rozhodlo se Řepku NEANGAŽOVAT.

„Tomáš Řepka byl jednou z variant řešení aktuální situace kolem Davida Bystroně, po zvážení všech okolností jsme se však rozhodli další jednání o jeho možném příchodu do Plzně ukončit,“ okomentoval závěr plzeňského managementu generálního ředitel klubu Adolf Šádek.

Přitom dlouho vypadalo, že Řepka západočeský dres oblékne. "Tomáš splňuje veškeré předpoklady po sportovní stránce. Co se týká komunikace mezi mnou a Tomášem, s tím nebudu mít problém," tvrdil na tiskové konferenci ještě ve středu v poledne plzeňský kouč Pavel Vrba.

Nakonec je všechno jinak, Západočeši z jednání o příchodu Řepky nakonec vycouvali. Roli hrálo mimo jiné i to, že exsparťanský stoper by nemohl nastoupit v Evropské lize proti Schalke.

"Řepka za Spartu nastoupil v play off stejné soutěže, řády UEFA pak jeho start za jiný klub v téže sezoně nedovolují. Tento fakt naše rozhodování zjednodušil," uvedl Šádek.

"Hledáme komplexní řešení stávající situace a tím by Tomáš také vzhledem k zákazu startu proti Schalke nebyl. Ve spojení s dalšími mimosportovními argumenty jsme se tak dohodli na tomto řešení,“ doplnil kouč Vrba.

Plzeň tedy musí dál hledat alternativu za Davida Bystroně, který měl pozitivní dopingový trest a hrozí mu až dvouletý zákaz sportovní činnosti.

Vedle Řepky je dalším kandidátem do plzeňsklé obrany Václav Procházka z Mladé Boleslavi.  "Jednání dále probíhají," uvedl Šádek.

Vstoupit do diskuse
17

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud