7. března 2012 • 19:45

Daniel Křetínský: Do Sparty musíme investovat více peněz

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřicet procent Sparty koupí v nejbližších dnech dosavadní šéf představenstva Sparty Daniel Křetínský od skupiny J&T. A už teď ví: "Letos bude potřeba dát do Sparty více finančních prostředků než v minulosti," uvedl pro Hospodářské noviny bývalý manažer.



Sparta se dlouhodobě potýká s finančními ztrátami. Nejúspěšnější český klub byl v plusu jen v roce 2004, kdy ho prvním rokem vlastnila skupina J&T, od té doby však ztrácí.

V dalších pěti letech letenský tým prodělal celkem 624 milionů korun a pokud se v další sezoně nedostane do Ligy mistrů, bude jeho ztráta velmi pravděpodobně narůstat.

"Zůstáváme mimo evropské poháry a neprodali jsme žádného hráče. Bude potřeba zvýšit finanční tok do klubu," je si vědom Křetínský, jehož cílem je dovést hospodaření Sparty aspoň k rovnovážné bilanci.

Pokud by současný lídr Gambrinus ligy do Champions League postoupil, přiteklo by mu na účet solidních 231 milionů korun.

V posledních dvou kolech ale tým Martina Haška vyšel bodově naprázdno a jeho náskok na druhý Liberec tak zůstává jen tříbodový.

Kapitán Sparty Marek Matějovský protestuje u rozhodčího Libora Kovaříka
Kapitán Sparty Marek Matějovský protestuje u rozhodčího Libora Kovaříka

Podle Hospodářských novin bude dvě pětiny akcií držet nově sám Daniel Křetínský, zbytek zůstane u dosavadního vlastníka - skupiny J&T.

"Nyní se připravují smlouvy, dohoda se finalizuje. Sparta je pro mě strašně důležitá," ozřejmuje své důvody Křetínský.

Křetínský vlastní i dvacetiprocentní podíl Energetického a průmyslového holdingu (EPH), který založila společně J&T a skupina PPF.

Vstoupit do diskuse
15

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud