14. dubna 2012 • 08:02

Jarošík je přerostlé dítě, říká sparťan Brabec o parťákovi

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to, jako když bájný Fénix vstane z popela. Návrat Ericha Brabce do sestavy Sparty dopadl náramně a vzbudil velký ohlas. „Ale jako spasitel si nepřipadám,“ směje se veterán po vydařených zápasech s Libercem a Jabloncem.



Byl jste před zápasem s Libercem pod velkým tlakem?
„Připouštěl jsem si, že to má dvě strany mince, probíral jsem to i s kamarády. Kdyby ten zápas nevyšel, byl bych asi nejvíc na očích. Nebo to mohlo dopadnout tak, jak to dopadlo. Zápas jsme vyhráli díky tomu, že jsme Liberec přehráli jako tým. Ne díky tomu, že hrál nějakej Brabec.“

Ale měl jste na tom nepopiratelný podíl. S vámi po boku se třeba znatelně zvedl i Jiří Jarošík. Je možné, že když vedle něj nastoupil Jakub Brabec, byl nervóznější?
„Nevím, jestli si se mnou víc věří. Jirka Jarošík i Mára Matějovský si tu situaci hodně brali, oni byli dva stěžejní hráči, o které se to opíralo. A neúspěchy si brali hodně k srdci. Jirku znám patnáct dvacet let, bydleli jsme spolu na srazech jedenadvacítky. Zažili jsme toho spolu opravdu hodně, ale nikdy jsem neměl šanci s ním hrát v klubu. Když se vrátil ze Zaragozy, věděl jsem, že je to můj konkurent, ale věřil jsem, že těch zápasů spolu odehrajeme víc. Teď jsem rád, že nám vyšly ty v Liberci a s Jabloncem, ještě aby nám vyšlo zbylých šest v lize a další v poháru.“  

Jiří Jarošík na rozdíl od vás na hřišti moc nemluví. Přitom hra, kterou Jaroslav Hřebík chce Spartě vtisknout, řídící element potřebuje.
„Jirka je na hřišti tišší, ale pak je ho zase třeba plná kabina. Dělá legrácky a vtípky, je to takové přerostlé dítě. (směje se) V tom je dobrej. Já jsem naopak člověk, který potřebuje na hřišti mluvit a cítí se dobře, když mluví. Pokud chce trenér něco týmu říct, má to z lavičky daleko, od toho jsme na hřišti my zkušenější, abychom tým posunuli nebo povzbudili. Nezastírám, že to v sobě mám.“

V rozsáhlém rozhovoru pro sobotní vydání deníku Sport čtěte:
- jakou SMS poslal Erich Brabec Ladislavu Vízkovi
- kvůli čemu chtěl ze Sparty v zimě odejít
- v čem je jiný než Martin Vaniak
- proč už by nešel hrát za béčko

Erich Brabec ostře vyčinil Gebremu Selassiemu, který tvrdým skluzem zasáhl i gólmana Sparty Tomáše Vaclíka (úplně vpravo dole)
Erich Brabec ostře vyčinil Gebremu Selassiemu, který tvrdým skluzem zasáhl i gólmana Sparty Tomáše Vaclíka (úplně vpravo dole)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud