2. března 2013 • 04:59

V Turecku to byla proti Anglii dovolená, vzpomíná Milan Baroš

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

V poslední době to v Turecku neměl po fotbalové stránce jednoduché a je rád, že může v Baníku zase hrát. Ale na pobyt v Istanbulu nedá Milan Baroš dopustit. „Žilo se mi tam nejspokojeněji,“ říká střelec v rozhovoru pro páteční Sport Magazín.



„Život v Turecku byl pro nás jako taková dovolená. Od dubna do října se tam dalo koupat, měli jsme dům s bazénem, bylo to fakt moc příjemné žití,“ vzpomíná Baroš. „To v Anglii nezažijete. Tam pořád prší, fučí, sluníčka a tepla je tam málo,“ dodává srovnání kolébkou fotbalu.

V Istanbulu, který se proslavil divokými fanoušky se prý posila Baníku vždycky cítila bezpečně.

„Je specifický tím, že tam žije hodně Evropanů. Cizinců. A taky mentalita Turků z Istanbulu je jiná než lidí, kteří žijí v Turecku více směrem na východ. Tam už je více ortodoxních muslimů, kteří jsou radikálnější,“ vysvětluje Baroš.

Ztuhlé svaly je potřeba pořádně zahřát, obzvlášť když Milan Baroš na zranění dost trpí
Ztuhlé svaly je potřeba pořádně zahřát, obzvlášť když Milan Baroš na zranění dost trpí

„V Istanbulu je to celé volnější. Já tam nikdy neměl žádný problém. Ani strach o rodinu. Jasně že i tam jsou čtvrti, kterým je lépe večer se spíš vyhýbat, ale to je asi v každém městě,“ podotýká v otevřeném rozhovoru pro Sport Magazín.

Pro ten Baroš popsal i svůj běžný istanbulský den. „Člověk jde v devět na trénink, vrátí se v jedenáct, lehne si k bazénu, může se věnovat dětem. Nebo vytáhne gril a něco dobrého připraví. Prostě pohoda, kterou jsem třeba v Anglii nezažil. Tam byl život jiný. I když z fotbalového hlediska zase naopak nejlepší.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud