Petr Adam
5. května 2013 • 19:49

Slavia se probudila! Pod koučem Petroušem smetla Jablonec

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér a hned parádní zápas pro Slavii. V Edenu se diváci po dlouhé době dobře bavili. První zápas staronového kouče Michala Petrouše skončil v 26. kole pro červenobílé vysokým vítězstvím nad Jabloncem 5:1.



Po minulém kole schytali oprávněnou kritiku za mdlou porážku 0:2 v Příbrami a v úterý také skončilo angažmá trenéra Petra Rady.  Na konci dalšího víkendu vyběhl na trávník úplně jiný tým. Dravý a hladový po úspěchu. Už o přestávce měla Slavia v kapse proti soupeři, který usiluje o postup do pohárové Evropy, tříbrankový náskok!

V minulých zápasech chybějící nasazení se podařilo v hráčích s pěticípou hvězdou na hrudi probudit, ačkoliv v lize už nejsou bezprostředně ohrožení sestupem, nicméně k čelu tabulky mají ještě víc daleko.



Petrouš dnes přeskládal základní sestavu, v porovnání s minulým zápasem se v ní objevilo pět jiných jmen. A vyplatil se mu hlavně tah s Martinem Juharem. Slovenský záložník se postaral o dva z domácích gólů. Naskládal je v prvním poločase do rozmezí devíti minut před přestávkou.

Nejdříve ho do úniku poslal kapitán Karol Kisel, který využil špatnou rozehrávku Kopice, ve druhém případě dorazil střelu Škody. Ještě chvíli předtím otevřel skóre hlavičkou po rohu Marcel Gecov. To byla série, z níž se hosté jen těžko mohli vzpamatovat.

Fanoušci, kteří připomněli v choreografii blížící se pětileté výročí od otevření stadionu v Edenu, se dožadovali vyššího skóre: „Dejte jim bůra!“ vybízeli hráče několikrát. A později bylo jejich přání splněno.

Naopak v sektoru hostujících fanoušků jen nepatrný hlouček sledoval, jak Jablonec znovu dostává velký příděl. Za posledních šest kol inkasoval neuvěřitelných 22 gólů – to je víc než  Sparta, či Plzeň za celou sezonu.

Jediná trefa Michala Hubníka do sítě sešívaných jen těžko mohla jejich zklamání zmírnit. Naopak střelecké manévry Slavie ještě dvěma brankami vyšperkoval střídající Tomáš Mičola. Slavia tak zničila silného soka 5:1.

Radost hráčů Slavie. Pod trenérem Michalem Petroušem tým v lize zabral, když zničil silný Jablonec rozdílem třídy 5:1. Těšili se i fanoušci. Radost měli i trenéři Knoflíček s Petroušem
Radost hráčů Slavie. Pod trenérem Michalem Petroušem tým v lize zabral, když zničil silný Jablonec rozdílem třídy 5:1. Těšili se i fanoušci. Radost měli i trenéři Knoflíček s Petroušem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud