1. srpna 2013 • 10:00

Plzeň: Daridu udržíme pro předkola LM. Ale co nastane po postupu?

Autor: pj, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň zareagovala na zprávy o případném přestupu Vladimíra Daridy do Freiburgu. Potvrdila, že zájem ze strany bundesligového klubu existuje. Nicméně prodej 22letého záložníka v tuto chvíli vyloučila. Prioritou je postup do Ligy mistrů se současným kádrem. Ale co bude pak, to zatím Plzeňští nekomentují.



„Daridova stabilní výkonnost zapříčiňuje zájem ze strany anglických, ruských i německých fotbalových klubů. Viktoria Plzeň nicméně ústy svého majitele již v minulosti deklarovala jasné podmínky finanční i sportovní, za kterých by byla schopna svého odchovance uvolnit, do této finální fáze se žádná jednání neposunula,“ uvedl k aktuální situaci kolem reprezentanta generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Vladimír DaridaFoto Michal Beránek SPORT
Tomu přitakává i agent Ondrej Chovanec, jenž Daridu zastupuje. „To, že by Vláďa chtěl zkusit zahraničí, to je pravda. A Freiburg o něj měl zhruba před měsícem zájem, ale to je jakoby všechno. Možná si s Plzní vyměňovali své názory a představy,“ uvedl.

Přitom v zákulisí se už mluví o tom, že Plzeň pověřila přední agenty, aby jí našli za Daridu náhradu. To by zároveň potvrzovalo „předdohodu“ mezi Viktorií a Freiburgem.

„Nic takového neexistuje, protože nikdo nemůže splnit plzeňské podmínky,“ tvrdí ale Chovanec. Ty jsou podle informací iSport.cz okolo 8 milionů eur, což je suma, která dělá z Daridy v tuto chvíli prakticky neprodejného hráče. „A Plzeň s cenou dolů nepůjde,“ doplnil.

Na dotaz, jestli je možné, že by odešel po play off LM, Chovanec odpověděl: „Do konce přestupního období zbývá měsíc, to je dlouhá doba.“

Této otázce se vyhnula v tiskové zprávě i Plzeň, která zopakovala, že prioritou klubu je postup do základní skupiny Champions League. „Tomuto cíli byla plně podřízena sportovní příprava i přestupová politika klubu,“ vysvětluje Šádek.

Je tedy na místě se ptát: co nastane po případném (ne)postupu do hlavní soutěže Ligy mistrů?

Vladimír Darida
Vladimír Darida

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud