2. ledna 2013 • 14:20

Tajemný Golda mlží, jestli potkal Křetínského. Trestat ještě nebude

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové informace prý má, ale zatím je nikomu sdělit nehodlá. Předseda disciplinární komise Fotbalové asociace Jiří Golda jen oznámil, že k šetření korupční aféry se vrátí příští týden. Fotbalový tribunál prý ale rozhodně kauzu ještě neuzavře.



S kolegy se chce Golda sejít v nejbližším možném termínu, aby je seznámil s dalšími informacemi, které získal v závěru roku 2012.

Šéf disciplinárky věří, že se komise v dohledné době přiblíží k rozřešení kauzy, která se týká údajného uplácení rozhodčích v loňském jarním zápase Jablonec - Plzeň. "Právě hledáme vhodný termín na další zasedání disciplinární komise. Sejít se určitě chceme už v následujícím týdnu, abychom se zase posunuli dál," uvedl Golda.

Zároveň vyloučil, že by disciplinárka už na svém nejbližším zasedání mohla kauzu uzavřít a případně rozhodnout o trestech. "To se zcela jistě ještě nestane. V závěru roku jsem sice znovu absolvoval několik schůzek a jednání, o nichž chci informovat kolegy z komise i veřejnost, ale zatím to není ve stavu, že bychom mohli věc uzavřít," řekl Golda.

"Spíš platí to, že bychom rádi vše vyřešili do únorového startu jarní části soutěží, to by bylo ideální. Každopádně není dobře, že se aféra tak vleče. Fotbalu to škodí. Nesmí to vyznít do ztracena," prohlásil Golda.

Nechtěl být konkrétní, s kým se v minulých dnech sešel a k jakým informacím se dostal. Golda nekomentoval ani to, zda byl v kontaktu s majitelem Sparty Danielem Křetínským. Právě ten v polovině září aféru odstartoval tím, že předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi předal informace poukazující na údajné nestandardní praktiky při řízení profesionálních soutěží.

O několik týdnů později bývalý ligový sudí Tomáš Adámek uvedl, že mu někdejší manažer druholigových klubů Čáslavi a Táborska Martin Svoboda před jarním zápasem Jablonec - Plzeň dal 200 tisíc korun za ovlivnění utkání ve prospěch Plzně. Západočeši ale jakoukoli spojitost s aférou odmítli, stejně jako údajně uplácející Svoboda.

Křetínský 11. prosince na zasedání disciplinárky Goldovi slíbil dodání důležitých důkazů, ale zatím není jasné, zda tak už učinil. "Teď se k tomu opravu nemohu vyjadřovat, s panem Křetínským máme nějakou dohodu. Nejprve musím o všech nových informacích, které jsem získal, obšírně zpravit kolegy a posléze i veřejnost. A jsem připravený o tom mluvit otevřeně. Dřív to však udělat nemohu," řekl Golda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud