13. května 2014 • 15:13

Belgie má supertým pro MS. S hvězdami Chelsea, Atlétika i Bayernu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna hvězda vedle druhé. Při pohledu na soupisku fotbalistů Belgie pro mistrovství světa je jasné, že tým s hráči z Manchesteru City i United, Liverpoolu, Chelsea, Bayernu Mnichov i Atlétika Madrid může dojít hodně daleko.



Na seznamu nechybí ani útočník Adnan Januzaj. Devatenáctiletý hráč Manchesteru United se přitom teprve před třemi týdny rozhodl reprezentovat rodnou zemi, přestože měl vzhledem ke svému původu na výběr z několika států.

Reprezentační trenér Marc Wilmots má z čeho vybíratFoto Reuters
Jako syn kosovských Albánců mohl Januzaj hrát nejen za národní tým těchto dvou zemí, ale také Srbska, Turecka, Belgie, a pokud by několik let počkal, tak i Anglii, kde působí od roku 2011.

Ve výběru trenéra Marca Wilmotse nechybí ani další talentovaní mladíci a tradiční opory jako Eden Hazard z Chelsea, brankář Thibaut Courtois z Atlética Madrid, nebo kapitán Manchesteru City Vincent Kompany. Překvapením je naopak devatenáctiletý útočník Divock Origi z Lille, který za reprezentaci ještě nehrál a dostal se do ní jako náhrada za zraněného Christiana Bentekeho.

Wilmots měsíc před startem šampionátu povolal 24 hráčů, o jednoho víc než může mít na soupisce pro turnaj v Brazílii. O šampionát, kde se Belgie ve skupině H utká s Ruskem, Koreou a Alžírskem, podle kouče přijde jeden ze čtveřice nominovaných brankářů.

SPECIÁLNÍ PŘÍLOHA MS VE FOTBALE: isport.cz/msfotbal >>

Nominace Belgie na MS:

Brankáři: Thibaut Courtois (Atlético Madrid/Šp.), Simon Mignolet (Liverpool/Angl.), Koen Casteels (Hoffenheim/Něm.), Silvio Proto (Anderlecht).

Obránci: Toby Alderweireld (Atlético Madrid/Šp.), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Daniel van Buyten (Bayern Mnichov/Něm.), Vincent Kompany (Manchester City/Angl.), Jan Vertonghen (Tottenham/Angl.), Thomas Vermaelen (Arsenal/Angl.), Nicolas Lombaerts (Zenit Petrohrad/Rus.), Laurent Ciman (Standard Lutych).

Záložníci: Axel Witsel (Zenit Petrohrad/Rus.), Marouane Fellaini (Manchester United/Angl.), Steven Defour (Porto/Portug.), Moussa Dembélé, Nacer Chadli (oba Tottenham/Angl.), Kevin De Bruyne (Wolfsburg/Něm.).

Útočníci: Romelu Lukaku, Kevin Miralas (oba Everton/Angl.), Divock Origi (Lille/Fr.), Eden Hazard (Chelsea/Angl.), Dries Mertens (Neapol/It.), Adnan Januzaj (Manchester United/Angl.).

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud