10. června 2014 • 16:43

Strach o Van Persieho! Na pláži v Brazílii ho srazil surfař

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návštěva pláže Ipanema v Riu de Janeiro mohla dopadnout pro Robina van Persieho a jeho spoluhráče tragicky. Hvězda nizozemské reprezentace a Daryl Janmaat byli tvrdě sraženi k zemi „kitesurfařem“. Oba utrpěli zranění. Fanoušci se chvíli obávali, zda nepřijdou o světový šampionát, který startuje už ve čtvrtek.



Někteří hráči se po náročném tréninku zchladili v moři, jiní zůstali na pláži a diskutovali o různých věcech s trenérem Louisem van Gaalem. Měla to být klidná procházka. Jenže pak se proměnila v noční můru.

„Jeden z návštěvníků pláže nezvládl kontrolu nad svým ‚kite‘ a dopadl na místo, kde jsme stáli. Byli jsme vyděšení,“ popisoval incident obránce Daryl Janmaat, který společně s Robinem van Persiem utrpěl několik škrábanců, modřin a chvíli si stěžoval i na bolest hlavy.

Trenér nizozemské reprezentace Louis van Gaal a jeho útočník č. 1 Robin van PersieFoto EPA

Srážka s kitesurfařem však mohla skončit s daleko fatálnějšími následky. „To prkno mě málem trefilo do hlavy,“ uvědomil si Janmaat. V takovém případě by pro něj MS pravděpodobně skončilo.

Nizozemská Fotbalová asociace nicméně uklidnila fanoušky prohlášením, že nejde o vážná zranění: „Není třeba si dělat starosti.“

Příprava Van Persieho i Janmaata na úvodní duel se Španělskem nebude ničím narušena. Zápas, který je na programu už tento pátek od 21 hodin, prý nezmeškají.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud