17. června 2014 • 20:00

Proč jde na hřiště? Fanoušci se smáli, Fellaini je umlčel gólem

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Belgie se trápila, prohrávala s Alžírskem 0:1. Trenér Marc Wilmots měl poslední možnost střídání. A na hřiště trochu překvapivě poslal záložníka Marouane Fellainiho, což se setkalo s dost negativní ozvěnou fanoušků. Proč zrovna on? Příznivci naráželi na špatnou formu belgického záložníka. Jenže ten svým kritikům za chvíli zavřel pusu, když perfektně provedenou hlavičkou vyrovnal a nakonec i přispěl k otočení zápasu a výhře Belgie.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 6. • 18:00
Belgie
Belgie
2:1
ONLINE
17. června
18:00
Alžírsko
Alžírsko
Góly

Domácí: 70. Fellaini, 80. Mertens

Hosté: 25. Feghouli

Sestavy

Domácí: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vertonghen – Chadli (46. Mertens), Witsel, Dembélé (65. Fellaini) – de Bruyne, Lukaku (58. Origi), E. Hazard.

Hosté: M'Bolhi – Mostefa, Bougherra (C), Halliche, Ghoulam – Taïder, Medjani (85. Ghilas), Bentaleb – Feghouli, Soudani, Mahrez (72. Lacen).

Náhradníci

Domácí: Bossut, Mignolet, Ciman, Vermaelen, Lombaerts, Vanden Borre, Fellaini, Defour, Januzaj, Mirallas, Mertens, Origi

Hosté: Si Mohamed, Zemmamouche, Belkalem, Mesbah, Cadamuro, Mandi, Yebda, Lacen, Brahimi, Djabou, Ghilas, Slimani

Karty

Domácí: Vertonghen

Hosté: Bentaleb

Rozhodčí

Marco Rodriguez – Marvin Torrentera, Marcos Quintero (všichni MEX) – Alireza Faghani (IRN)

Stadion

Mineirão, Belo Horizonte

Marouane Fellaini má za sebou hroznou sezonu. Po svém přestupu do Manchesteru United toho moc nenahrál a stal se pro fanoušky hlavním viníkem úpadku klubu. Ten ho tak chce co nejrychleji prodat. Klidně pod cenou.

Mistrovství světa v dresu Belgie mělo být pro záložníka náplastí. Jenže ani to dlouho nevycházelo. Fellaini začal pouze na lavičce a jeho tým se dlouho trápil. V 65. minutě na něj ale trenér Wilmots ukázal. A měl šťastnou ruku.

Na Fellainim byla vidět obrovská touha dokázat svým kritikům, že se pletou. Že není v United jen kvůli svému extravagantnímu účesu, ale že také umí hrát fotbal. Proto od nástupu na hřiště sršil aktivitou.

VIDEO | Vyrovnávací gól v podání Fellainiho


V 70. minutě se dočkal zasloužené odměny. Skvěle si naběhl na centr spoluhráče De Bruyneho a přesně mířenou hlavičkou nedal brankáři Alžírska nejmenší šanci. Vyrovnal tak na 1:1.

Ani nerozhodný výsledek v zápase proti outsiderovi ovšem Belgii, která je často označována za černého koně turnaje, zdaleka nestačil. A byl to právě Fellaini, kdo ji táhl za vítězstvím. Toho se nakonec Belgičané dočkali, výhru vystřelil Mertens.

Střelcem se hned pochlubil i Manchester United. „Máme dalšího střelce na MS. Skvělá práce Marouane,“ napsal anglický tým na svůj oficiální Twitter.

Jestli to bude stačit k udobření anglických fanoušků není zdaleka jisté. Zato v Belgii je v tuto chvíli králem!

Marouane Fellaini se raduje z branky s obráncem van Buytenem.
Marouane Fellaini se raduje z branky s obráncem van Buytenem.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud