18. června 2014 • 15:20

Španělsko čeká bitva o život. Kdo odnese debakl s Nizozemci?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ŠPANĚLSKO - CHILE 21:00 | Ledová sprcha. Konec velké, slavné éry s erbem tiki-taka na triku. Výprask 1:5 od Nizozemska se španělskými šampiony pořádně zamával. Trenér Del Bosque před dnešním klíčovým mačem s Chile řeší citlivou otázku. Ponechat důvěru letitým oporám, nebo překopat sestavu a dát šanci jiným?



Takový "výplach" mistři světa i Evropy v reprezentaci ještě nezažili. Pět branek od Nizozemců řádně zacvičilo se španělskou psychikou. Opěvovaní šampioni skončili na kolenou, poražení a zničení.

Utkání Španělsko - Chile budeme od 21:00 sledovat ONLINE ZDE »

Teď, o pět dní později, mají Španělé šanci na nápravu. Proti Chile už nesmí zaváhat, pokud nechtějí letět z Brazílie jako velcí poražení už po základních skupinách.

"Po tom strašném výsledku víme, že nás čeká předčasné finále a hodně intenzivní zápas," uvědomuje si Xabi Alonso. "Pokud nezvítězíme, tak jedeme domů a následky budou brutální," přidává se další záložník Cesc Fábregas.

Co vymyslí trenér Del Bosque na nebezpečné Chilany, kteří první zápas vyhráli nad Austrálií 3:1? "Mohou nastat dvě nebo tři změny. Pokud nějakou změnu uděláme, na nikoho tím nebudeme ukazovat. Nikdo se nemusí bát, že ztratí naši náklonnost, ale tým je důležitější než obliba jednotlivců," zdůrazňuje španělský trenér.

Kapitán Iker Casillas se podepsal svou chybou pod čtvrtý gól a Španělsko schytalo od Nizozemska historický výprask
Kapitán Iker Casillas se podepsal svou chybou pod čtvrtý gól a Španělsko schytalo od Nizozemska historický výprask

Podrží chybujícího kapitána Casillase?

Proti Nizozemsku vyhořel gólman Casillas, který se podepsal pod dvě branky. Odnese debakl španělská jednička? Od zkušeného trenéra spíš dostane důvěru. Také proto, že nemůže počítat s druhým, momentálně zraněným brankářem De Geou.

"Iker dokázal své vůdcovství. Když jsem šel na tiskovou konferenci, ke všem promlouval v naprostém tichu. Vzal na sebe zodpovědnost, ale také položil základ pro možnou obnovu. Byl to pozitivní, pěkný a užitečný proslov," zastává se Del Bosque svého kapitána.

Španělský list Marca přinesl informaci, že by trenér mohl změnit rozestavení z 4-2-3-1 na 4-1-4-1. Zřejmě by tak z defenzivní záložní dvojice obětoval Xabiho Alonsa, na hřišti by zůstal Busquets.

Šanci uprostřed hřiště může místo Xaviho dostat Fábregas, připravený je i mladík Koke, kterému extrémně vyšle sezona v Atlétiku Madrid. Na křídle by se mohl od prvních minut objevit barcelonský Pedro.

Vyřešená není ani situace na hrotu. Diego Costa se musí prát s nenávistným pískotem brazilských fanoušků, stejně jako ostatním ani jemu zápas s Nizozemskem úplně nevyšel. Vsadí Del Bosque na zkušeného Davida Villu, nebo se pokusí oživit Fernanda Torrese?

Odpovědi na všechny otázky nabídne dnešní večer. Jedno je jisté. Španělé hrají o holé přežití. Buď příval euforie, nebo totální zmar.

Jak může vypadat španělská sestava na Chile:

Casillas - Azpilicueta, Ramos, Piqué, Alba - Busquets - Pedro, Fábregas, Iniesta, Silva - Villa (Torres).

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud