20. června 2014 • 17:27

Tragédie. Hvězdy Pobřeží slonoviny přišly v den zápasu na MS o bratra (†28)

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letité opory fotbalové reprezentace Pobřeží slonoviny prožívají na MS velmi smutné okamžiky. Chvíli poté, co tým na turnaji v Brazílii dohrál čtvrteční zápas s Kolumbií (1:2) se Yaya a Kolo Touré dozvěděli tragickou zprávu. V nemocnici v Manchesteru podlehl rakovině jejich mladší bratr Oyala Ibrahim (†28).



Zatímco dva bratři bojovali za svou zemi na šampionátu v Brazílii, jejich mladší sourozenec sváděl mnohem těžší bitvu. Bohužel, svůj boj prohrál. Osmadvacetiletý Oyala Ibrahim Touré, bývalý útočník libanonského SC Al-Safa, podlehl rakovině.

Zlou zprávu si Yaya a Kolo Touré vyslechli krátce poté, co s Pobřeží slonoviny dohráli druhý zápas ve skupině proti Kolumbii. Kapitán Yaya odehrál celé utkání, Kolo z lavičky náhradníků se na trávník nedostal.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

"Fotbalová asociace Pobřeží slonoviny vyjadřuje podporu oběma hráčům. Se smutkem oznamujeme, že mladší bratr Yayi a Kolo Tourého Oyala Ibrahim zemřel 19. června v Manchesteru," uvedla asociace Pobřeží slonoviny v tiskovém prohlášení.

Podporu rodině vyjádřili i zástupci Manchesteru City, kde nastupuje Yaya Touré. "Kvůli ztrátě Ibrahima vyjadřuji hlubokou soustrast celé rodině. Všichni v klubu jsme touhle zprávou zasažení. Zůstaňte silní," uvedl kapitán týmu a belgické reprezentace Vincent Kompany.

Yaya Touré s bolestivou grimasou na trávníku v zápase s KolumbiíFoto EPA

Yaya, jeden z nejlepších záložníků světa, i Kolo Touré měli ke svému bratrovi obzvlášť silný vztah. Často ho navštěvovali v nemocnici, pomáhali mu během léčby. Rakovina nakonec byla silnější a Ibrahim zákeřné nemoci podlehl.

Zda oba bratři zůstanou s týmem Pobřeží slonoviny na šampionátu, zatím nikdo nesdělil. Reprezentaci čeká ještě závěrečné utkání skupiny s Řeckem (úterý 24. června), v případě postupu následné zápasy ve vyřazovací fázi turnaje.

"Celý tým i členové fotbalové asociace Pobřeží slonoviny přítomni v Brazílii vyjadřují podporu bratřím Touré a jejich rodině. Modlíme se za vás," uvedli v prohlášení reprezentace.

U mužstva Pobřeží slonoviny nejde o první smutnou zprávu během mistrovství. Po prohraném utkání s Kolumbií 1:2 se přes Twitter na veřejnost dostala informace, že záložníkovi Sereye Diému několik hodin před výkopem zemřel otec.

To nakonec hráč popřel a slzy během státní hymny vysvětlil dojetím ze startu za rodnou zemi v důležitém utkání na šampionátu. Na otce, který mu zemřel před deseti lety, ale před zahájením zápasu podle svých slov také myslel.

Kapitán Pobřeží slonoviny Yaya Touré bojuje v utkání s Kolumbií s Abelem Aguilarem
Kapitán Pobřeží slonoviny Yaya Touré bojuje v utkání s Kolumbií s Abelem Aguilarem

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud