21. června 2014 • 14:20

"Podezřelá" Kostarika: Po další výhře muselo sedm hráčů na testy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po senzační páteční výhře Kostariky 1:0 nad Itálií, která středoamerickému týmu s předstihem zajistila postup do osmifinále mistrovství světa, bylo otestováno hned sedm kostarických fotbalistů na doping, zatímco z italské reprezentace se podrobili kontrole jen dva hráči.  FIFA v prohlášení vysvětlila, že rozdílové pětici hráčů nebyly provedeny testy před startem šampionátu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 6. • 18:00
Itálie
Itálie
0:1
ONLINE
20. června
18:00
Kostarika
Kostarika
Góly

Domácí:

Hosté: 44. Ruiz

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian – Candreva (57. Insigne), Motta (46. Cassano), De Rossi, Pirlo, Marchisio (70. Cerci) – Balotelli.

Hosté: Navas – Gamboa, Duarte, González, Umaña, Díaz – Ruiz (C) (81. Brenes), Tejeda (69. Cubero), Borges, Bolaños – Campbell (74. Ureña).

Náhradníci

Domácí: Sirigu, Perin, De Sciglio, Bonucci, Paletta, Cerci, Aquilani, Parolo, Verratti, Cassano, Immobile, Insigne

Hosté: Pemberton, Cambronero, Acosta, Mora, Francis, Miller, Barrantes, Granados, Calvo, Cubero, Ureña, Brenes

Karty

Domácí: Balotelli

Hosté: Cubero

Rozhodčí

Osses (Chile) – Astroza (Chile), Roman (Chile)

Stadion

Arena Pernambuco, Recife

Dopingovou kontrolu po utkání v Recife měli úspěšně absolvovat kapitán a střelec vítězné branky Bryan Ruíz, brankář Keilor Navas, útočník Joel Campbell a záložníci Celso Borges, Cristian Bolaňos, Yeltsin Tejeda a Michael Barrantes.

"Zdá se mi to trochu přehnané, ale nic s tím nemůžeme udělat. Nemáme co skrývat. Poctivě jsme trénovali a nebrali žádné zakázané látky. Z části za to může skutečnost, že lidé nevěří tomu, co děláme," řekl novinářům Ruíz.

"Pokud chtějí otestovat celý tým, nemáme s tím problém. Někdo to může chápat i jako nedostatek respektu, ale my to musíme brát s humorem. Na konci dne jsme byli uvolnění a šťastní, že jsme postoupili," doplnil gólman Navas.

Kostarika v těžké skupině D se třemi bývalými světovými šampiony nejprve porazila Uruguay (3:1) a v druhém duelu zaskočila také Itálii. Před závěrečným utkáním proti již vyřazené Anglii mají svěřenci Jorgeho Luise Pinta jistotu první účasti v osmifinále MS po 24 letech.

Nechybělo ani klasické oslavné kolečko.
Nechybělo ani klasické oslavné kolečko.


Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud